Η επιτάχυνση του 0-100 km/h σε λιγότερο από 1 sec. είναι εφικτός στόχος


Αυτό ισχυρίζεται ο Matija Renic, Επικεφαλής Μηχανικός του Rimac Nevera, αποκαλύπτοντας ότι το hypercar μπορεί να... σπάσει τα χρονόμετρα αλλά δεν το κάνει για έναν σημαντικό λόγο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/8/2022

Με χρόνο ρεκόρ 1.85 sec για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h και αποτελώντας ήδη ένα από τα ταχύτερα hypercar στον κόσμο, το Rimac Nevera στοχεύει να «σπάσει» το φράγμα του 1 sec, αγγίζοντας ή και ξεπερνώντας τα όρια.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου στο Monterey, ο Επικεφαλής Μηχανικός Προγραμματισμού του Rimac Nevera, Matija Renic, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το αν οι χρόνοι των 0-100 km/h κοντά 1 sec είναι εφικτοί, απάντησε «Κάτω από ένα δευτερόλεπτο.»

Ο μηχανικός εξήγησε ότι το Rimac Nevera δε σχεδιάστηκε μόνο για να «σπάει» χρόνους, αλλά για να αποτελέσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους οδηγούς, δίνοντάς τους το «κάτι παραπάνω.»

«Το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο» είπε ο Renic. «Είμαστε πολύ περήφανοι για τους αριθμούς του, όμως το αυτοκίνητο είναι πολλά περισσότερα από ένα dragster που παίρνεις στο drag strip για να κατακτήσει τους καλύτερους χρόνους. Το αυτοκίνητο είναι βασικά πολύ, πολύ περίπλοκο, δείχνοντας τι μπορεί να κάνει στο μέλλον η τεχνολογία της αυτοκίνησης. Και είναι επίσης πολύ εύχρηστο και φιλικό, από την πλευρά του χρήστη. Και τελικά αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο για τους οδηγούς, κάτι που είναι πολύ συναρπαστικό και που επιβραβεύει την οδήγηση.»

Συγκρίνοντας το Nevera με άλλα, παρόμοια μοντέλα της κατηγορίας του, όπως για παράδειγμα τη McLaren 720S, ένα V8 supercar που κάνει τα 0-100 km/h σε 2.8 sec, χρόνος που είναι ήδη εντυπωσιακός, καταλαβαίνει κανείς ότι το Rimac Nevera είναι ένα αυτοκίνητο που σκοπεύει να καταφέρει το ακατόρθωτο.