Η επόμενη Maserati Levante θα μπορούσε να είναι ένα EV με πάνω από 700 PS


Η Maserati σχεδιάζει να εξηλεκτρίσει τη Levante ως μέρος του σχεδίου Dare Forward 2030 της Stellantis, του πλάνου που θέλει όλα τα μοντέλα της εταιρείας να είναι 100% ηλεκτρικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/1/2023

Η Stellantis έχει ωθήσει όλες τις εταιρείες που δρουν υπό τη σκέπη του πανίσχυρου ομίλου να στραφούν στον ηλεκτρισμό. Σύμφωνα με το πλάνο Dare Forward 2030, όλες οι μάρκες που υπάγονται στη Stellantis θα έχουν εξηλεκτριστεί πλήρως μέχρι το τέλος της δεκαετίας

Η Maserati με τη σειρά της, όντας μέλος του ομίλου, κάνει τα επόμενα βήματα προς ένα «πράσινο» αύριο. Τα πρώτα EV της εταιρείας θα καταφτάσουν μέσα στο 2023, φέροντας την ονομασία Folgore. Οι Grecale, GranTurismo, GranCabrio και MC20 είναι τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν, ενώ σειρά φαίνεται ότι θα πάρει και η Levante, της οποίας η εξηλεκτρισμένη έκδοση θα έρθει το 2025

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, το πολυτελές SUV των Ιταλών θα αντικαταστήσει τη ΜΕΚ του με έναν ολόφρεσκο ηλεκτροκινητήρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Maserati, Davide Grosso, υπογράμμισε τη σημαντικότητα μιας πλήρως ηλεκτρικής Levante, και πως το μοντέλο θα επωφελήσει τη Stellantis συνολικά. 

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν κάνουν ξεκάθαρο το αν το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην εξηλεκτρισμένητου έκδοση για την επόμενη γενιά του. Λέγεται επίσης ότι η νέα Levante θα είναι βασισμένη σε μία τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας Giorgio της Alfa Romeo, η οποία χρησιμοποιείται επίσης για τις Grecale και GranTurismo. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τα δύο αυτά μοντέλα έχουν τόσο μία ηλεκτρική έκδοση αλλά και μία με ΜΕΚ. Οι ηλεκτρικές εκδοχές τους θα καταφτάσουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά. 

Το Autocar αοκάλυψε επίσης ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα αποδίδει 755 PS, είτε είναι ηλεκτρική είτε όχι, καθώς θα φέρει τη λιγότερο ισχυρή εκδοχή του κινητήρα της GranTurismo.

Η GranTurismo Folgore, εν προκειμένω, η οποία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι παράγουν ισχύ της τάξης των 1.217 PS, κάτι που επιτρέπει στο grand tourer να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,7 sec.