Η Ford Mustang Mach-E τώρα και σε νεκροφόρα! (photos)


Είτε σε αυτή, είτε... στην άλλη ζωή, μια πολυτελής βόλτα με το τροποποιημένο ηλεκτρικό SUV της Ford είναι εφικτή!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: COLEMAN MILNE
  • 17/1/2023

Η Ford Mustang Mach-E, το 5θέσιο SUV με την coupe σιλουέτα, είναι ένα όμορφο ηλεκτρικό pony car με εντυπωσιακές επιδόσεις (0-100 km/h σε 3,8 sec.) και αυτονομία που ανάλογα την έκδοση μπορεί να φτάσει και τα 600 km.

Ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους, αλλά η Coleman Milne… έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. Η βρετανική εταιρεία μετέτρεψε τη Mach-E σε νεκροφόρα αλλά και σε λιμουζίνα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Άλλωστε, η ίδια αναφέρει ότι είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής των συγκεκριμένων δύο κατηγοριών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Τα δύο μοντέλα αποτελούν μέρος της σειράς οχημάτων Etive, που συμμετέχουν σε τελετές και μάλιστα θα κατασκευαστούν τόσο σε αριστεροτίμονη όσο και σε δεξιοτίμονη έκδοση, προκειμένου να είναι εφικτή η χρήση τους και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσοι ανυπομονούν να τα δουν σε... δράση, θα πρέπει να περιμένουν λίγο. Η Coleman Milne αναφέρει ότι αμφότερα θα είναι έτοιμα για σκοπούς επίδειξης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ θα έχουν λάβει τυπική έγκριση μέχρι τον Μάρτιο.

Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια και την αξιοπιστία των μετατρεπόμενων οχημάτων, η εταιρεία καθησυχάζει άπαντες, αναφέροντας στο επίσημο site της ότι «η σειρά Etive θα πραγματοποιήσει όλο και περισσότερες δοκιμές δομικής αντοχής στο Millbrook τους επόμενους μήνες για να επικυρώσει την ακεραιότητά της σε 40.000 μίλια χρήσης στους δρόμους».

Όπως είναι λογικό, η νεκροφόρα θα έχει την απαραίτητη διαρρύθμιση στο πίσω μέρος, ενώ θα διαθέτει γυάλινη οροφή και τρία καθίσματα με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων. Μάλιστα, θα υπάρξουν και δυνατότητες εξατομίκευσης για τα γραφεία κηδειών που θα την αποκτήσουν, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικό φωτισμό, συρόμενες επιφάνειες και πίσω πόρτα που μπορεί να ανυψωθεί ηλεκτρικά.

Από την άλλη πλευρά, η λιμουζίνα Evite μπορεί να μεταφέρει, εκτός του οδηγού, έως και 7 επιβάτες με «απόλυτη άνεση», ενώ διαθέτει 6 πόρτες για «ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση». Επιπλέον, ως προαιρετικός εξοπλισμός, διατίθεται και γυάλινο διαχωριστικό που απομονώνει το χώρο των επιβατών. Σε σύγκριση με την Mach-E, είναι ψηλότερη κατά 114 mm, ενώ έχει συνολικό μήκος 5.835 mm.

Αμφότερα τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με την μπαταρία 75 kWh της Mustang Mach-E, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως 321 km, αλλά και με όλα τα συστήματα υποβοήθησης (ADAS) που περιλαμβάνονται στο SUV.

«Έχουμε υιοθετήσει εδώ και καιρό την ηλεκτρική νεκροφόρα στην Coleman Milne. Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε τη νεκροφόρα και τη λιμουζίνα Etive ως τις τελευταίες προσθήκες στη γκάμα μας. Η εξαιρετική, μακροχρόνια σχέση που έχουμε με τη Ford μας έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα Mach-E της. Η Mach-E είναι η τέλεια βάση για μια άνετη και ήσυχη νεκροφόρα και λιμουζίνα, ενώ παρέχει επίσης στους υπεύθυνους κηδειών όλα τα πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες που υπάρχουν στα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Graham Clow, Εθνικός Διευθυντής Πωλήσεων στην Coleman Milne.