Η Hyundai επικεντρώνεται σε SUV, EV και πολυτελή αυτοκίνητα


Η Hyundai θα στραφεί εξ ολοκλήρου στα SUV και τα πολυτελή οχήματα, ενώ ο εξηλεκτρισμός θα καθορίσει την πορεία και την εξέλιξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2022

Ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες ωθούν την Hyundai στο να επικεντρωθεί στην κατασκευή SUV, ηλεκτρικών, και πολυτελών οχημάτων, προκειμένου να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη της τη φετινή χρονιά.

Η οικονομική πορεία των Κορεατών για το 2022 είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική, παρά την έλλειψη σε microchips και τη οικονομική αστάθεια, καθώς παρουσιάστηκε αύξηση των εσόδων κατά 30% στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Η Hyundai φαίνεται αισιόδοξη σχετικά με την πορεία της αγοράς, όσον αφορά τις ελλείψεις σε πρώτες ύλες, πιστεύοντας ότι η εικόνα θα βελτιωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η «ανάκαμψη των πωλήσεων» θα γίνει ο πυλώνας της στρατηγικής της εταιρείας, και θα επιτευχθεί μέσω ενός σχεδίου το οποίο θα «βελτιώσει την αναλογία ανάμεσα στα SUV και τα πολυτελή οχήματα», σύμφωνα με την ίδια τη Hyundai.

«Προσθέτοντας την προμήθεια στο κόστος λειτουργίας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Hyundai τα πάει αρκετά καλά,» είπε ο Koh Tae-bong, επικεφαλής του τμήματος έρευνας στην εταιρεία HI Investment & Securities στη Seoul.

Συνολικά η Hyundai ολοκλήρωσε 1.025.008 πωλήσεις μέσα στο τρίτο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις των EV αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το Q3 του 2021, με την εταιρεία να καταγράφει 52.000 μονάδες σε αυτόν τον τομέα.

Για το 2023, η Hyundai έχει αυξήσει το στόχο πωλήσεων EV κατά 40%, δηλαδή 300.000 πωλήσεις ετησίως, ενώ το Ioniq 6 αναμένεται να αποτελέσει το κυρίαρχο μοντέλο και για την επόμενη χρονιά, καταλαμβάνοντας περίπου το 20% αυτού του αριθμού.