Η Ιταλία «τελειώνει» τα πατίνια που τρέχουν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 20 km/h


Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης και του Ματέο Σαλβίνι είναι να αδειάσουν οι δρόμοι από τα... γρήγορα ηλεκτρικά scooters, θεωρώντας ότι ευθύνονται για μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων. 

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/1/2023

Τα ηλεκτρικά scooter έχουν καταλάβει τους δημόσιους δρόμους τα τελευταία χρόνια, αλλά μέσα από την όλο και πιο συχνή χρήση τους (ακόμα κι ως ενοικιαζόμενα από εταιρείες σε μεγάλες πόλεις του πλανήτη), εμφανίζονται και τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν κατά την οδήγησή τους.

Αυτό θέλει να πατάξει η ιταλική κυβέρνηση, με τον Ματέο Σαλβίνι, αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό μεταφορών της χώρας, να τονίζει πως θέλει να απαγορεύσει τη χρήση scooters που κινούνται με ταχύτητα άνω των 20 km/h.

«Δουλεύουμε πάνω σε έναν νόμο για τα δίκυκλα, ηλεκτρικά scooters, που τρέχουν στους δρόμους χωρίς κανόνες, όρια και περιορισμούς, πιάνοντας υψηλές κι επικίνδυνες ταχύτητες, και τα οποία δεν πρέπει πλέον να πωλούνται,» δήλωσε ο ίδιος.

Κατά τον ίδιο, «τα 20 km/h θα πρέπει να είναι το ανώτατο όριο για τα ενοικιαζόμενα scooters ώστε να μπορούν να πωλούνται».

Και ο λόγος; «Γίνονται πολλά ατυχήματα, πολλοί οι νεκροί και πολλοί οι τραυματίες».