Η Mercedes αποκαλύπτει το μέλλον των ηλεκτρικών camper με δύο ξεχωριστά concept (photos)


Tα Concept EQT Marco Polo1 και Marco Polo Module αποτελoύν μία πρόγευση του «εκδρομικού» μέλλοντος της γκάμας της Mercedes, όπου αμφότερα βασίζονται στο EQT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 3/12/2022

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Mercedes-Benz συνεχίζεται και στην κατηγορία των βαν. Αυτό συμβαίνει με τα δύο concept Marco Polo της Mercedes-Benz Vans: το ένα αποτελεί προϊόν πλήρους μετατροπής, ενώ το άλλο έχει μία απλή κατασκευή που αφαιρείται και απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κάνουν κάποια σύντομη εξόρμηση στην εξοχή. Αμφότερα βασίζονται στο αναμενόμενο EQT.

Στη γκρι έκδοσή του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που ονομάζεται Concept EQT Marco Polo1, υπάρχει μία κατασκευή στην οροφή που μαζί με τις αλλαγές στο εσωτερικό το καθιστά ιδανικό για camper, με την επιφάνεια για τον ύπνο να έχει ύψος 1,97 m. και πλάτος 97 cm.

Η ίδια η οροφή διαθέτει και ηλιακό πάνελ, που γεμίζει μία αποσπώμενη μπαταρία και οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διάφορες συσκευές, μη στερώντας τίποτα από τη μπαταρία του βαν.

Η έκδοση παραγωγής του εν λόγω μοντέλου θα έρθει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023

Σε ό,τι αφορά το μπλε μοντέλο, έχει τη βάση του στο EQT με το μικρότερο μεταξόνιο και δείχνει πώς θα είναι το Marco Polo Module. Ως στάνταρ στον εξοπλισμό του οχήματος έρχονται ο χώρος για τον ύπνο (2 m. επί 1,15 m.), αν και το κουζινάκι είναι εξτρά. Όταν μαζεύεται το κρεβάτι, οι πίσω θέσεις είναι διαθέσιμες, ενώ για το κουζινάκι υπάρxει ντεπόζιτο νερού 12 λίτρων και ψυγείο 15 λίτρων, καθώς και μάτι κουζίνας που δουλεύει με γκάζι.

Σύμφωνα με τη Mercedes, το Marco Polo Module θα έρθει στην αγορά «κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον».

«Για εμάς, το μέλλον είναι ηλεκτρικό - ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη χρησιμότητα του βαν,» δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της Mercedes-Benz Vans, Klaus Rehkugler. «Αυτό αποδεικνύεται πλέον κι από την επιλογή μας να εισάγουν το νέο EQT με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Με το Marco Polo Module, φέρνουμε και την πρώτη, απλή λύση για ένα κάμπινγκ με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια.

«Στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την γκάμα μας με ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό και πλήρως εξοπλισμένο μικρό camper van. Το Concept EQT Marco Polo είναι μία μικρή ματιά για το μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, επεκτείνουμε την γκάμα των Marco Polo και με τα δύο προϊόντα, που βασίζονται στην EQT.»

Τονίζουμε πως το κινητήριο σύνολο του EQT αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 123 PS και ροπής στα 245 Nm, και μπαταρία 45 kWh