Η Mercedes-Benz Vision EQXX έκανε 1.202 km με μία φόρτιση


H Mercedes-Benz Vision EQXX θα μπορούσε να είχε ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την αυτονομία της αν δεν έπεφτε στα χέρια του Nick de Vries όπου την... ξεζούμισε μέσα στην πίστα του Silverstone. 

  • 24/6/2022

Ο πήχης ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά για τη Mercedes-Benz Vision EQXX αφού τις προηγούμενες ώρες το ηλεκτρικό όχημα κατάφερε να καλύψει απόσταση 1.202 km με μία φόρτιση. Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ που προσθέτει το βιογραφικό της ξεπερνώντας την αυτονομία που είχε πετύχει τον περασμένο Απρίλιο όταν κινήθηκε από την Στουτγκάρδη μέχρι το Cassis της Γαλλίας διανύοντας απόσταση 1.007 km.

O Nyck de Vries στο τιμόνι της Mercedes-Benz Vision EQXX.
O Nyck de Vries στο τιμόνι της Mercedes-Benz Vision EQXX.

Αυτή τη φορά το σημείο εκκίνησης ήταν το ίδιο, ο προορισμός όμως ήταν η πίστα του Silverstone στην Αγγλία όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος αγώνας της Formula 1. Οι συνθήκες ήταν αυτές που θα συναντήσει κάθε οδηγός που θα θελήσει να καλύψει τη συγκεκριμένη διαδρομή και περιελάμβανε τόσο κίνηση στον αυτοκινητόδρομο αλλά και περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση κοντά στο Λονδίνο.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο κλιματισμός λειτούργησε για σχεδόν 8 ώρες ενώ έγινε και μία στάση στο επίσημο κατάστημα της Mercedes-Benz στο Brackley. Στη συνέχεια η Vision EQXX έφτασε στην ιστορική πίστα και εκεί την υποδέχθηκε ο οδηγός της Mercedes-EQ στο πρωτάθλημα της Formula E, Nyck de Vries.

O Ολλανδός δεν έχασε την ευκαιρία να μπει με το αυτοκίνητο στην πίστα και να κάνει 11 γύρους με τη μέγιστη ταχύτητα των 140 km/h. Κάπου εκεί το σύστημα μπαταριών άδειασε με το κοντέρ να έχει γράψει 1.202 km και να αποτελεί νέο ρεκόρ για το ηλεκτρικό όχημα. Αυτό που μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας είναι πως αν ο de Vries είχε κινηθεί με χαμηλότερη ταχύτητα τότε η αυτονομία του θα ήταν ακόμα υψηλότερη.

Σύμφωνα με τη Mercedes το αυτοκίνητο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχε κατανάλωση 8,3 kWh/ 100 km ενώ η μέση ταχύτητα ήταν τα 83 km/h. Στο Silverstone γέμισε εκ νέου το σύστημα μπαταριών του και στη συνέχεια κινήθηκε προς το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood όπου θα βρεθεί ανάμεσα σε άλλα εντυπωσιακά αυτοκίνητα.