Η νέα έκθεση αυτοκινήτων της Polestar είναι φτιαγμένη από χιόνι – Πόσο καιρό θα αντέξει


Το νέο Polestar Space «ξεφύτρωσε» στον Αρκτικό Κύκλο, και έχει ενδιαφέρον το πόσο θα αντέξει, καθώς είναι κατασκευασμένο από χιόνι.

  • ΦΩΤΟ: POLESTAR
  • 17/1/2023

Η Polestar έχει στήσει 130 από τα 'Spaces' της σε όλον τον κόσμο. Ένα εξ αυτών, όμως, ξεχωρίζει από τα άλλα.

Κι αυτό, γιατί έχει κατασκευαστεί στον Αρκτικό Κύκλο. Ονομάζεται Polestar Snow Space, κι είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι.

Το εν λόγω pop-up κατάστημα βρίσκεται στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, και ο σχεδιασμός του βασίζεται στα μινιμιλαστικού τύπου κετρικά της Polestar στο Γκέντεμποργκ της Σουηδίας.

Είναι το δεύτερο Polestar Space στη χώρα, και θα βρίσκεται εκεί για... περιορισμένο χρόνο.

Σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες της Polestar, και κατασκευάστηκε από την φινλανδική Frozen Innovation, με εμπειρία από κατασκευή 50 ακόμη αντίστοιχων κτισμάτων από χιόνι και πάγο μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Taavi Heikkila, χρησιμοποιήθηκαν 3000 κυβικά μέτρα χιονιού από το παραπλήσιο χιονοδρομικό κέντρο της Ουνασβάαρα, με τον κύβο να έχει ύψος 12 μέτρα και τους τοίχους να έχουν πάχος 2 μέτρων.

Στο Snow Space θα βρεί κανείς το Polestar 2 ως εκθεσειακό κομμάτι, ενώ είναι διαθέσιμο και για test drive σε παραπλήσια χιονισμένη διαδρομή. 

Η ιδιαίτερη αυτή κατασκευή θα παραμείνει έτσι ως τις 26 Φεβρουαρίου, με το χιόνι που χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερσή της να επιστρέφει στο χιονοδρομικό κέντρο.