Η νέα ηλεκτρική Lotus Eletre δείχνει τις αρετές της στο Nurburgring (video)


Το πρώτο EV SUV στην ιστορία της Lotus κάνει γύρους στο Nurburgring και δείχνει γρήγορο.

  • 7/9/2022

Η έναρξη μαζικής παραγωγής της Lotus Eletre πλησιάζει και η βρετανική εταιρία (που από το 2017 ανήκει στην κινεζική Geely) έκανε άλλο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ολοκαίνουριο SUV, το πρώτο στην ιστορία της Lotus αλλά και το πρώτο μεγάλης κλίμακας πλήρως ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, «εθεάθη» πριν από λίγες μέρες να κάνει γύρους στην πίστα του Nurburgring. Με καμουφλάζ, αν και από τα τέλη Μαρτίου έχει γίνει η παρουσίασή του και γνωρίζουμε το σχεδιασμό του, αν και ήδη είναι διαθέσιμος ο online διαμορφωτής του μοντέλου στον ιστότοπο της φίρμας.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube το κανάλι CarSpyMedia φαίνεται το θηριώδες SUV να κινείται αρκετά γρήγορα. Κάτι που δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, με δεδομένο ότι με βάση τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, η απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων του θα ξεπερνά τα 600 PS, ενώ θα υπάρχουν και εκδόσεις μέχρι τους 750 PS.

Όσο για τις επιδόσεις; Τα 0-100 km/h θα έρχονται σε λιγότερο από 3,0 sec., ενώ η τελική ταχύτητα θα «αγγίζει» τα 260 km/h. Η ενέργεια των ηλεκτροκινητήρων θα προέρχεται από την μπαταρία που, ενώ η χωρητικότητά της δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, είναι βέβαιο ότι θα ξεπερνά τα 100 kWh, χαρίζοντας στο SUV περισσότερα από 600 km αυτονομίας.

Για να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δύναμη των δύο ηλεκτροκινητήρων, έναν σε κάθε άξονα, η Eletre θα χρησιμοποιεί προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, ενεργό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα, ενεργές ράβδους σταθεροποίησης, ενεργή αεροδυναμική και σύστημα torque vectoring.

Στόχος της Lotus είναι να μπει σε μία αγορά όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος, με την παρουσία μοντέλων όπως η Lamborghini Urus (και εσχάτως η Urus Performante), η Porsche Cayenne αλλά και η BMW iX. Το μήκος της θα είναι 5.100 mm, την ώρα που η BMW iX έχει 4.950 mm και διαθέτει τη μεγαλύτερη μπαταρία στην Ευρώπη, ενεργειακής χωρητικότητας 111,5 kWh.

Η παραγωγή της Eletre αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλους του έτους, στη Wuhan της Κίνας.