Η ονομασία «e-tron» παραμένει στα EV της Audi - Έρχεται ακόμα μία σύντομα


Η Audi θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το «e-tron» για τα ηλεκτρικά της οχήματα, ενώ θα προσθέσει ακόμα μία στο εγγύς μέλλον.

  • 31/1/2023

Η ηλεκτρική εποχή της Audi σηματοδοτήθηκε με τον ερχομό της επωνυμίας 'e-tron' στα EV της.

Το ίδιο είχε πράξει και η Mercedes, που σκοπεύει όμως να αποσύρει το όνομα EQ από τα ηλεκτρικά της, καθώς δεν βλέπει πια τον λόγο να έχει αυτού του είδους την κατηγοριοποίηση στα μοντέλα της, όσο θα παύει την παραγωγή αυτοκινήτων με ΜΕΚ.

Για την Audi, δεν υπάρχει λόγος να εκλείψει η επωνυμία e-tron, που φαίνεται πως έχει έρθει για να μείνει.

Μιλώντας στο Top Gear, ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Marc Lichte, το e-tron θα συνοδευτεί κι από μία ακόμα, αντίστοιχη ονομασία στο μέλλον:

«Όχι, όχι, όχι. Το e-tron αποτελεί μία πολύ καλή διαφοροποίηση, και θα έρθει ακόμα μία στο μέλλον. Αλλά είναι νωρίς για να πω κάτι παραπάνω επ' αυτού.»

Με αυτή η νέα μορφή διαφοροποίησης ανάμεσα στα προϊόντα της Audi «θα δείτε πως υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο πώς διαφοροποιούνται τα μοντέλα με θερμικό κινητήρα κι αυτά με ηλεκτρικό,» κατά τον Lichte.

Το πιο πρόσφατο μοντέλο της γερμανικής μάρκας υπό αυτήν την ονομασία είναι το Q8 e-tron, η ναυαρχίδα της εταιρείας στα ηλεκτρικά SUV. 

Αυτή τη στιγμή, η Audi δουλεύει πάνω στο Q6 e-tron, ως μία πιο φθηνή και μικρότερη εναλλακτική στο Q8 e-tron, ενώ και το A6 e-tron κοντεύει να φτάσει στα τελικά στάδια της εξέλιξής του, προτού μπει στην παραγωγή αργότερα μέσα στο 2023.