Η πόλη που απαγορεύει την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2035!


Η έλευση των EV βάζει σε κίνδυνο τα 88 εκατ. βαρέλια πετρελαίου που παράγονται ετησίως και οι πολίτες βλέπουν την «πράσινη μετάβαση» να απειλεί τα εισοδήματά τους. 

  • 20/1/2023

Τη στιγμή που οι Ευρωπαϊκές χώρες -και όχι μόνο- καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και ξοδεύουν πολλά δις ευρώ για την πολυπόθητη «πράσινη μετάβαση» και τον εξηλεκτρισμό του στόλου των οχημάτων, έρχεται μια πόλη των ΗΠΑ για να πάει κόντρα στο ρεύμα. 

Η αναφορά γίνεται για το Wyoming και μια ομάδα Ρεπουμπλικανών οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσαν νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2035, αφού θεωρούν πως με αυτή την κίνηση θα διαφυλάξουν τη λειτουργία των βιομηχανιών πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τον γερουσιαστή Jim Anderson αναφέρει πως οι τεράστιοι αυτοκινητόδρομοι του Wyoming σε συνδυασμό με την έλλειψη σημείων φόρτισης, καθιστούν την ευρεία χρήση ηλεκτρικών οχημάτων αδύνατη για την πολιτεία.

Παράλληλα αναφέρεται πως η εξάπλωση των ηλεκτρικών θα είναι επιζήμια για την περιοχή αφού χιλιάδες πολίτες απασχολούνται στις βιομηχανίες εξόρυξης πετρελαίου και αυτό θα είναι καταστροφικό για την τοπική οικονομία. Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2018 το Wyoming εξόρυξε 88 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και ήταν η 8η μεγαλύτερη επίδοση στις ΗΠΑ.

Τέλος, στο νομοσχέδιο γίνεται αναφορά και στο κομμάτι της ανακύκλωσης των μπαταριών και των ορυκτών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστούν σημαντικά κεφάλαια για να μπορέσει η διαδικασία ταφής να γίνει με σωστό τρόπο. 

Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου πολλά αμερικανικά μέσα επικοινώνησαν με τον γερουσιαστή Jim Anderson για περισσότερες πληροφορίες. Στις δηλώσεις του εμφανίστηκε πιο «μετριοπαθής» και τόνισε πως με αυτή την κίνηση δεν σκοπεύει να καταργήσει εντελώς την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Washington Post ανέφερε πως όποιος θέλει να αποκτήσει ένα EV θα είναι ελεύθερος να το κάνει ενώ παράλληλα σημείωσε πως αρκετά μέλη της οικογένειάς του αλλά και φίλοι του οδηγούν ήδη ηλεκτρικά.