Η συνεργασία με τη Volkswagen φέρνει το νέο Ford EV Crossover στις 21 Μαρτίου (video)


Ένα επιβατικό όχημα «διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα» θα παρουσιάσει η Ford σε λίγες μέρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 17/3/2023

Τα τελευταία χρόνια, οι συνεργασίες μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών αρχίζουν και αυξάνονται, ακόμα και αν πρόκειται για brands που δεν ανήκουν στους ίδιους ομίλους, όπως για παράδειγμα ο όμιλος Stellantis, το Volkswagen Group και το BMW Group.

Πριν από περίπου 3 χρόνια, Volkswagen και Ford ήρθαν σε συμφωνία για να αναπτύξουν μαζί αυτοκίνητα. Ένα εξ’ αυτών, θα είναι το νέο μεσαίο ηλεκτρικό crossover που θα παρουσιάσει η Ford την Τρίτη 21 Μαρτίου και θα «πατάει» στην πλατφόρμα MEB της VW.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και απευθύνεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν έχουν γίνει γνωστά, με την Ford να δημοσιεύει ένα teaser video που το δείχνει να κινείται σε ορεινές διαδρομές και όχι μόνο.

Tι πρέπει να περιμένουμε από το νέο ηλεκτρικό όχημα; «Ένα Ford διαφορετικό από ό,τι έχετε δει ως τώρα», ανέφερε σε πρόσφατο tweet ο επίσημος λογαριασμός του Ford News Europe. Από την πλευρά του, ο Martin Sander, Γενικός Διευθυντής του Ford Model e στην Ευρώπη, εμφανίζεται εδώ και καιρό ανυπόμονος για την παρουσίαση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να δανείζεται μηχανικά μέρη από το Volkswagen ID.4. Άλλωστε, ο CEO της Volkswagen, Oliver Blume, τόνισε ότι οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται «μόλις στην αρχή του project της συνεργασίας τους». Στο πλαίσιο αυτής, που επεκτείνεται και στα επαγγελματικά, η VW κατασκευάζει το Ford Tourneo Connect μαζί με το Caddy στην Πολωνία και αργότερα θα συμβεί το ίδιο και με το Transit Connect van, που επί του παρόντος παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια.

Ωστόσο, πρόσφατα η Ford ξεκαθάρισε ότι σιγά-σιγά αρχίζει να εξαρτάται ολοένα και λιγότερο από την Volkswagen, αναπτύσσοντας τη δική της πλατφόρμα για αυτοκίνητα που καθορίζονται από λογισμικό, με στόχο να κατασκευάζει σε αυτή την επόμενη γενιά των EV της.