Η Tesla ανακοίνωσε νέα, μεγάλη μείωση τιμών στην Ελλάδα!


Αυτός είναι ο δεύτερος κύκλος εκπτώσεων που ανακοινώνει η Tesla στην ελληνική αγορά μέσα σε λίγους μήνες, με την τιμή του Model 3 να μειώνεται συνολικά κατά 12.000 ευρώ!

  • 14/4/2023

Η Tesla συνεχίζει να επιτίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά ανακοινώνοντας πριν από λίγες ώρες έναν νέο κύκλο μείωσης των τιμών στα μοντέλα της για την ελληνική αγορά. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ένα πρώτο, γενναίο «ψαλίδι» στον τιμοκατάλογό τηςπου έφτανε έως σε συγκεκριμένες εκδόσεις έως και τα 9.000 ευρώ!

Με τη νέα μείωση το πιο προσιτό της μοντέλο, το Tesla Model 3, θα είναι πλέον 3.000 ευρώ πιο φθηνό με την αρχική του τιμή να ορίζεται στις 41.990 ευρώ, από τις 44.990 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος. Θυμίζουμε ότι το ίδιο αυτοκίνητο στο τέλος του 2022 κόστιζε 53.990 ευρώ στην Ελλάδα και αυτό σημαίνει ότι μέσα σε σχεδόν τέσσερις μήνες έριξε την τιμή του κατά 12.000 ευρώ!  

Μεγάλη είναι η μείωση στην τιμή της έκδοσης Model 3 Long Range που ορίζεται πλέον στις 48.990 ευρώ από τα 52.990 ευρώ, ενώ το Performance κοστίζει σήμερα 53.990 ευρώ από τις 59.990 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στις τιμές δεν περιλαμβάνεται το όφελος από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Επικαιροποίηση υπήρχε και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, με το επίσημο site να έχει πλέον ενημερωθεί με τις νέες τιμές. Δείτε τις αναλυτικά πατώντας εδώ.

Όπως τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, το αρχικό Master Plan ήταν να παρουσιάζει ποιοτικά αυτοκίνητα μικρής παραγωγής, με υψηλό κόστος. Πλέον το σχέδιο είναι η αύξηση της παραγωγής, κάτι που είδαμε πρόσφατα με την επιπλέον βάρδια στο εργοστάσιο του Βερολίνου, σε συνδυασμό με τη γενναία μείωση των τιμών ώστε τα μοντέλα να γίνουν πιο προσιτά σε μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων οδηγών.

Άλλωστε πρόσφατα εμφανίστηκε έρευνα όπου δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες του νότουμε το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνουν μεγαλύτερη δυσκολία να ανεβάσουν τα ποσοστά των EV στους δρόμους, τουλάχιστον σε αντίθεση με τις πιο πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.