H Tesla επενδύει 3,6 δισ. δολάρια για την κατασκευή του Semi και νέων μπαταριών


Η Tesla ετοιμάζεται να επενδύσει ποσό-μαμούθ για την επέκταση του Gigafactory της Νεβάδα για την κατασκευή του Semi.

  • ΦΩΤΟ: TESLA
  • 26/1/2023

Το εργοστάσιο της Tesla στο Ρένο της Νεβάδα θα δεχτεί μία μεγάλη επέκταση, με επένδυση ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει την παραγωγή του νεότευκτου Semi.

Με αυτήν την επένδυση, το Gigafactory θα επεκταθεί κατά 372.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ θα προσληφθούν 3000 νέοι υπάλληλοι. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πόσα Semi θα παράγονται εκεί σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, στο ίδιο εργοστάσιο θα δημιουργηθεί και ένα τμήμα για την παραγωγή μπαταριών, που θα κατασκευάζει μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 100 Gwh ετησίως.

Αυτές θα αρκέσουν για την τροφοδότηση 1,5 εκατομμυρίων οχημάτων ελαφράς χρήσης.

Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει προχωρήσει στην αποκάλυψη άλλων λεπτομερειών για το ποιόν της επέκτασης που πραγματοποιεί στο εργοστάσιο, όπως για παράδειγμα πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα τελειώσουν οι εργασίες.

Πάντως, η παραγωγή του Tesla Semi έχει ήδη αρχίσει από τέλη του 2022, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στις PepsiCo και Frito-Lay τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως το ηλεκτρικό φορτηγό μπορεί να κάνει 805 χιλιόμετρα με μία φόρτιση και να μεταφέρει βάρος ως και 37 τόνων.