Η Toyota μάς δείχνει τα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς bZ (photos)


Η αποκάλυψη έγινε στο Shangai Motor Show με την παρουσίαση δύο ηλεκτρικών concept προτάσεων.

  • 18/4/2023

Στο πλαίσιο του Shanghai Motor Show που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, η Toyota άρπαξε την ευκαιρία και αποκάλυψε στο κοινό δύο concept μοντέλα με τα οποία μας προϊδεάζει για τα επερχόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της σειράς bZ.

Πρόκειται για το bZ Sport Crossover και το bZ Flexspace πάνω στα οποία θα πατήσουν τα αυτοκίνητα παραγωγής. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι η κυκλοφορία τους θα γίνει στην αγορά της Κίνας ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα δούμε κάποιο από αυτά στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι Ιάπωνες απέφυγαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες και τα συστήματα μπαταριών.  

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αποτελούν μέρος του πλάνου για την παρουσίαση 10 νέων EV της φίρμας που θα μπουν στην ασιατική αγορά μέχρι το κλείσιμο του 2026.

Το πιο εντυπωσιακό είναι το bZ Sports Crossover (κεντρική φωτό) με το Coupe SUV αμάξωμα που θυμίζει το Toyota bZ Compact SUV Concept. Η ανάπτυξή του έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσει τους νέους αγοραστές που ανήκουν στη Γενιά Z. Το μοντέλο έχει αναπτυχθεί από την BYD Toyota EV Technology που είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Toyota και της BYD.  

Από την άλλη το bZ Flexspace απευθύνεται στους οικογενειάρχες και σε αυτούς που αναζητούν τους μεγάλους χώρους και την άνεση. Σε αυτή την περίπτωση η ανάπτυξη έγινε από κοινού με την Guangzhou Automobile Group (GAC).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ εξωτερικά και τα δύο αυτοκίνητα μοιάζουν να έχουν την εικόνα ενός οχήματος που βρίσκεται αρκετά κοντά στην παραγωγή, στο εσωτερικό τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η εικόνα δείχνει αρκετά φουτουριστική.

Συνεπώς θα πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι τα EV που θα κυκλοφορήσουν τελικά στους δρόμους θα έχουν μια αρκετά αναθεωρημένη καμπίνα σε σχέση με αυτή που βλέπουμε στα πρωτότυπα.