H Volkswagen ξεκινά την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων


Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την εταιρεία Redwood Materials, με στόχο την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και τη δημιουργία μιας βιώσιμης, κυκλικής οικονομίας.

  • 13/7/2022

Η Volkswagen έχει δεσμευτεί να κάνει μεγάλα βήματα προς ένα πιο πράσινο μέλλον, ξεκινώντας με τον εξηλεκτρισμό του στόλου της που θα αγγίξει το 55% του μέχρι το 2030, αφού σκοπεύει να λανσάρει 25 νέα, πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στην αμερικανική αγορά μέχρι το τέλος συγκεκριμένου έτους.

Προκειμένου να ενισχύσει αυτό το πλάνο ο όμιλος Volkswagen σύναψε συνεργασία με τη Redwood Materials, εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανακύκλωση όλων των μπαταριών της Volkswagen και της Audi προκειμένου να δημιουργηθεί μία αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων κλειστού βρόχου, κυρίως στην Β. Αμερική. 

Την ανακύκλωση των μπαταριών θα φιλοξενήσει ο όμιλος Volkswagen στις εγκαταστάσεις του. Η Redwood θα συνεργάζεται κατευθείαν με τους πωλητές και τις εγκαταστάσεις του ομίλου προκειμένου να συλλέγει τις μπαταρίες και τα υλικά που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους και θα τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της στη Νεβάδα.

«Για τη Volkswagen εξηλεκτρισμός σημαίνει να κάνεις κινήσεις προς βιώσιμες λύσεις σε κάθε βήμα,» είπε ο Scott Keogh, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Volkswagen Group of America, Inc.«Η Redwood Materials είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης που θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Αμερική. Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να κινηθούμε πιο κοντά στο στόχο μας προς το κλείσιμο του βρόχου για μια κυκλική οικονομία ηλεκτρικών οχημάτων, δίνοντας στους Αμερικανούς καταναλωτές ακόμα έναν λόγο να προτιμήσουν τον ηλεκτρισμό».

Η Redwood ήδη ανακυκλώνει πάνω από 6 GWh μπαταριών ιόντων λιθίου, που αντιστοιχεί σε 60.000 μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Οι μπαταρίες που καταφτάνουν στη Redwood προέρχονται από συσκευές καταναλωτών που δε λειτουργούν πια, μπαταρίες που δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, αλλά και μπαταρίες EV.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Redwood, JB Straubel δήλωσε: «Η Redwood και ο όμιλος Volkswagen μοιράζονται ένα κοινό όραμα για τη δημιουργία μιας εγχώριας, κυκλικής αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών που θα βοηθήσει στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μπαταριών ιόντων λιθίου, τη μείωση του κόστους και, κατά συνέπεια, την αύξηση της προσβασιμότητας των ηλεκτρικών οχημάτων.»

Μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει την αποδοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων, αν υιοθετηθεί παγκόσμια, αλλά θα συνεισφέρει και στη μείωση του κόστους παραγωγής των μπαταριών και την ανάγκη για εξόρυξη νέων υλικών.