Η Volkswagen μάς δείχνει τη νέα γενιά του ID.3 - Δείτε την αρχική τιμή (photos)


Η Volkswagen ετοιμάζεται να αποκαλύψει τη νέα γενιά του ID.3 για το 2023, το οποίο αναμένεται να αποκτήσει μία ιδιαίτερα σπορ εμφάνιση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN
  • 2/12/2022

H Volkswagen ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του ID.3 την επόμενη χρονιά, με τη βαυαρική εταιρεία να teasάρει το μοντέλο. Η VW δημοσίευσε μία σειρά φωτογραφιών, αλλά και τις πρώτες πληροφορίες αναφορικά με το μοντέλο, το οποίο εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχει αποκτήσει πιο επιθετική σχεδιαστική γραμμή, με πιο «κοφτές» γραμμές σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Οι μεγάλες αλλαγές στο εξωτερικό εντοπίζονται κυρίως στον μπροστινό προφυλακτήρα, ο οποίος ευθύνεται για την σπορ εμφάνιση του μοντέλου, ενώ και τα LED φωτιστικά σώματα έχουν ανανεωθεί.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στην καμπίνα, μέσω των οποίων η VW σκοπεύει να εξελίξει την ποιότητα των υπηρεσιών της. Επιπροσθέτως, η εταιρεία θα αυξήσει το μέγεθος της οθόνης infotainment από τις 10 στις 12 ίντσες, ενώ και η κεντρική κονσόλα θα ανασχεδιαστεί για να συμπεριλαμβάνει δύο θήκες ποτηριών. Στο πίσω μέρος, το πάτωμα του οχήματος θα διαθέτει έναν αποσπώμενο χώρο που βελτιώνει την πρακτικότητα του EV.

Το λογισμικό του ID.3 αποτελεί «αγκάθι», όσον αφορά την αξιοπιστία του μοντέλου, κι έτσι η Volkswagen θα βελτιώσει τις over the air αναβαθμίσεις, προκειμένου να αυξήσει τη συνδεσιμότητα και την πρακτικότητά του.

Περαιτέρω βελτιώσεις θα δεχτούν και τα αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης: Το Travel Assist θα λάβει Swarm Data, ενώ το Park Assist Plus θα λάβει Memory Function, με την ίδια τη Volkswagen να αναφέρει ότι έχει «αφουγκραστεί τις ανάγκες, τα σχόλια και τις προτάσεις των πελατών της».

Το νέο ID.3 θα παράγεται και στο «σπίτι» της εταιρείας, στο Wolfsburg, εκτός από τις μονάδες στη Δρέσδη και το Zwickau. Μάλιστα το νέο μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο προς προπαραγγελία στην αγορά της Γερμανίας στις εκδόσεις Life, Business, Style, Max και Tour, με το κόστος να ξεκινά από τα 43.995 ευρώ

Η μεγάλη ζήτηση του μοντέλου και ο αυξημένος αριθμός παραγγελιών θα καθυστερήσουν τις πρώτες παραδόσεις, καθώς δε θα ξεκινήσουν πριν το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η Volkswagen έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι και μία έκδοση αυξημένων επιδόσεων έρχεται, όμως το χρονικό πλαίσιο δεν έχει γίνει γνωστό.