Η VW μάς δείχνει το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ (photos)


Η γερμανική φίρμα συνεχίζει την ηλεκτρική «επίθεση» επιδόσεων, μια μεγάλη λιμουζίνα των 558 PS που αποκαλύφθηκε στη συνάντηση ID. Treffen, στο Λοκάρνο της Ελβετίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 12/9/2023

Μετά το ID. GTI Concept, που παρουσιάστηκε στο Μόναχο και έχει σαφείς επιρροές από το ID. 2all Concept, ήρθε η σειρά για την Volkswagen να παρουσιάσει μια μεγάλη λιμουζίνα επιδόσεων. Πρόκειται για το ID.X Performance concept car, που αποκαλύφθηκε στη συνάντηση ID. Treffen στο Λοκάρνο της Ελβετίας.

Βασισμένο στο ID.7 και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της αρθρωτής ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB, το νέο πρωτότυπο διαθέτει δυναμική εξωτερική εμφάνιση με αρκετά σπορ χαρακτηριστικά, αλλά και ανάλογα στοιχεία στο εσωτερικό.

Επιπλέον, είναι τετρακίνητο, με την προσθήκη δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς να φτάνει τους 558 PS. Όσο για την μπαταρία, η γερμανική φίρμα δεν έδωσε στοιχεία για την ενεργειακή χωρητικότητά της, αλλά επεσήμανε ότι επιτρέπει την παροχή μεγάλης ισχύος για συνεχόμενο διάστημα και υποστηρίζει φόρτιση 200 kW.

 

Εξωτερικά, το ID.X Performance ξεχωρίζει από τη μεγάλη μαύρη μάσκα στη βάση του ανανεωμένου προφυλακτήρα, τον εμπρός διαχωριστή κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, όπως και ο πίσω διαχύτης. Επιπλέον, στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή, επίσης από ανθρακονήματα, η οποία εξασφαλίζει την απαραίτητη κάθετη δύναμη.

Ο σπορ χαρακτήρας φαίνεται και από τα μαύρα φρύδια των θόλων, την κόκκινη γραμμή που «διατρέχει» περιμετρικά όλο το κάτω μέρος, αλλά και τις σπορ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Επιπλέον, η απόσταση από το έδαφος μειώθηκε κατά 60 mm σε σχέση με το ID.7, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ευστάθεια.

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες κάθονται σε bucket καθίσματα από ανθρακονήματα, τα οποία παρέχουν τη βέλτιστη στήριξη ακόμη και με δυναμικό στυλ οδήγησης. Οι κόκκινες πινελιές σε διάφορα σημεία της καμπίνας τονίζουν τα σπορ χαρακτηριστικά.