Hispano Suiza Carmen Boulogne: Εντυπωσιακή και με 1110 ίππους!


Η Hispano Suiza παρουσίασε την έκδοση Boulogne της πανίσχυρης Carmen, που «ζαλίζει» με την εμφάνιση και τις επιδόσεις της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 7/9/2021

Ο Ισπανός κατασκευαστής hypercars έκανε την παρουσίαση της Carmen Boulogne στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, της πιο ισχυρής έκδοσης της Carmen, που πρώτη φορά είδαμε τον Μάρτιο του 2020.

Οι βασικές διαφορές της με την απλή έκδοση είναι το εκτεθειμένο ανθρακόνημα στο αμάξωμα, με τις χάλκινες λεπτομέρειες και τις ζάντες δέκα ακτινών.

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν παραπάνω από εκείνους της Carmen, με τη Boulogne να φτάνει τα 1114 PS, και τα 1600 Nm ροπής.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h μέσα σε 2,6 δευτερόλεπτα, με ηλεκτρονικά ρυθμισμένο περιοριστή στα 290 km/h.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 80 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 400 χιλιομέτρων, με δυνατότητα για ταχύτερη φόρτιση.

Ο CEO της Hispano Suiza, Sergio Martinez Campos, δικαιολόγησε την καθυστέρηση στην παραγωγή της Carmen, λέγοντας πως η πανδημία του κορωνοϊού «μας ανάγκασε να αλλάξουμε τα πλάνα μας,» αφού το επίσημο ντεμπούτο της επρόκειτο να γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2020, που φυσικά ακυρώθηκε.

Η Carmen θα κατασκευαστεί σε 14 αντίτυπα, με επιπλέον 5 για την Boulogne έκδοση, με αρχική τιμή τα 2 εκ. δολάρια.