Honda Prologue: Πρώτες πληροφορίες για το προϊόν της σύμπραξης Honda-GM (photos)


Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες του Prologue, του SUV που βασίζεται σε πλατφόρμα της General Motors.

  • 7/10/2022

Θέλει κάτι λιγότερο από δύο χρόνια για να «πατήσει δρόμο», όμως το Honda Prologue μάς αποκαλύφθηκε ήδη - αν κι όχι λεπτομερώς.

Πρόκειται για ένα νέο, ηλεκτρικό SUV από την ιαπωνική μάρκα, που βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της General Motors, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Ο σχεδιασμός, όμως, είναι προϊόν του Honda Design Studio με έδρα το Λος Άντζελες, και σε ό,τι αφορά την γκάμα της μάρκας, βρίσκεται πάνω από το CR-V στην αγορά των ΗΠΑ.

Σε αυτήν την πρώτη αποκάλυψη ορισμένων πληροφοριών για το νέο μοντέλο, μαθαίνουμε πως το Prologue έχει τεράστιο μεταξόνιο, που φτάνει τα 3094 χιλιοστά.

Αυτό το καθιστά περίπου 300 χιλιοστά πιο μακρύ από το CR-V (2071 mm), με το συνολικό μήκος του Prologue να αγγίζει τα 4877 χιλιοστά, με το πλάτος στα 1989 χιλοστά και το ύψος στα 1643 χιλιοστά.

Το βάρος συνήθως δε... φαίνεται με το μάτι, όμως σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να γίνει μία εξαίρεση, καθώς με τέτοιες διαστάσεις και με δεδομένο ότι πρόκειται για EV, είναι λογικό να ζυγίζει 2545 κιλά.

Αυτό που τονίζει για τον σχεδιασμό του Prologue η Honda είναι πως έχει στοιχεία 'neo-rugged', δηλαδή σκληροτράχηλου οχήματος της νέας εποχής, ενώ πίσω βλέπουμε τα σήματα 'Elite' (που υποδηλώνει την έκδοση) και 'AWD' (που δείχνει ότι είναι τετρακίνητο).

Νέες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές εντός των επόμενων μηνών.