Hongqi E702: Το μέλλον των αυτόνομων EV μέσω του εντυπωσιακού σεντάν (photos)


Το Hongqi E702 έρχεται από την Κίνα και δείχνει το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων με προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

  • ΦΩΤΟ: Hongqi
  • 12/3/2023

Η κινεζική Hongqi έδωσε στη δημοσιότητα λίγες, νέες φωτογραφίες από το concept της, το Ε702.

Πρόκειται για ένα -εντυπωσιακό ομολογουμένως- σεντάν, σε στάδιο concept, που σημαίνει πως το μοντέλο παραγωγής ενδεχομένως να διαφέρει από αυτό που φαίνεται στα renders.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει το μεγάλο σήμα της Hongqi, ένα σύστημα με φώτα LED που έχουν ενσωματωθεί στο αμάξωμα, και αρκετά έντονα φώτα πορείας. Τόσο εμπρός, όσο και πίσω, οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες μοιάζουν εμπνευσμένες από το Hongqi E202 SUV, ένα αντίστοιχου ύφους concept.

Στα πλαϊνά, το αυτοκίνητο δεν σταματά να ξεχωρίζει, καθώς θα βρει κανείς ψηφιακούς καθρέφτες, καθώς και τη μονάδα του LiDAR. Αυτό που που απουσιάζει είναι τα συμβατικά χερούλια για τις πόρτες, κάτι που θα συνεχιστεί ως επιλογή και στο μοντέλο παραγωγής.

Σε τεχνικό επίπεδο, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο αναφέρουν πως το μοντέλο παραγωγής θα φέρει ένα ανεπτυγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα αλλάζει λωρίδες αυτόματα και θα προσπερνά αργάοχήματα χωρίς τηνανάγκη να κάνει κάτι ο οδηγός.