Hyundai IONIQ 6: «Έσπασε» τα ταμεία με πάνω από 23.000 πωλήσεις σε μία μέρα


Το Hyundai IONIQ 6, το νέο EV της Ν. Κορεάτικης εταιρείας κατέρριψε τα ρεκόρ πωλήσεων, «κλείνοντας» πάνω από 23.000 συμβόλαια πώλησης την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/8/2022

Στη Hyundai, η φιλοσοφία πίσω από τη νέα σειρά ηλεκτρικών οχημάτων διαφέρει κατά πολύ από αυτή που ακολουθεί η εταιρεία για τον στόλο των ΜΕΚ μοντέλων της, με στόχο η ιδιαιτερότητά τους να είναι σε πρώτο πλάνο, κάνοντάς τα, ταυτόχρονα, ευρέως αναγνωρίσιμα από τους πελάτες.

Η Hyundai φαίνεται να έχει επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά το νέο της EV, με αυτό να αποτελεί σημαντικό σταθμό για την εξηλεκτρισμένη, πλέον, αγορά, τόσο στην Ασία, όσο και στην Ευρώπη. Οι κρατήσεις, αλλά και οι τελικές πωλήσεις της πρεμιέρας του IONIQ 6 «έσπασαν» τα ταμεία, καταγράφοντας νέο εκπληκτικό ρεκόρ για τους Κορεάτες.

Σύμφωνα με το κορεάτικο μέσο KoreanCarBlog, το IONIQ 6 απέσπασε 37.446 προπαραγγελίες στις 23 Αυγούστου, την πρώτη μέρα επίσημης κυκλοφορίας του στη Ν. Κορέα, εκ των οποίων οι 23.760 επισημοποιήθηκαν. Μόνο 13.686 δεν προχώρησαν ακόμα σε επισύναψη συμβολαίου, με τους αριθμούς να προκαλούν την έκπληξη. Η Hyundai δεν έχει κάνει γνωστούς τους στόχους που έχει θέσει για το IONIQ 6, όσον αφορά τις πωλήσεις, όμως οι αριθμοί που έχει ήδη καταγράψει, δεν είναι καθόλου απογοητευτικοί.

Προκειμένου να «πείσει» τους αναποφάσιστους, η Hyundai έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση μιας διαδραστικής παρουσίασης στα μέσα του Σεπτέμβρη, προκειμένου να μπορέσει το κοινό να οδηγήσει και να δοκιμάσει το IONIQ 6. Σε αντίθεση με το IONIQ 5, το IONIQ 6 στοχεύει στα μεγάλα, άνετα ταξίδια, καθώς αποτελεί μέλος της κατηγορίας sedan

Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα και έχει την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ η μπαταρία του, χωρητικότητας 77.4 kWh, προσφέρει έως και 610 km αυτονομίας, υποστηρίζοντας με επιτυχία τον ρόλο του μεγάλου και άνετου sedan, σε αντίθεση με το IONIQ 5, που προσφέρει, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, 507 km αυτονομίας.