Hyundai Ioniq 6: Πώς θα μπορούσε να είναι σε station wagon έκδοση;


Ο γνωστός σχεδιαστήςX-Tomi Design μάς δίνει μία γεύση για το πως θα μπορούσε να είναι η οικογενειακή έκδοση του νέου Hyundai Ιoniq 6.

  • 19/7/2022

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του νέου, πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai, Ioniq 6, δημιουργείται το ερώτημα: Πώς θα ήταν αν μεταμορφωνόταν σε station wagon έκδοση; Ο σχεδιαστής X-Tomi Design έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα, κάνοντας ένα σχέδιο για το πως θα ήταν το αν είχε σχεδιαστεί εξ αρχής για οικογένειες. 

Το Ioniq 6 είναι το δεύτερο μοντέλο της Κορεάτικης εταιρείας, που χρησιμοποιεί την e-GMP πλατφόρμα, και σκοπεύει να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3 και το Polestar 2, όσον αφορά τη χρήση και τις επιδόσεις.

Το οικογενειακό Ioniq 6, στα σχέδια του X-Tomi Design, φέρει μία ριχτή οροφή που προσφέρει μοναδικό χαρακτήρα και το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Hyundai, ενώ ο σχεδιασμός απομακρύνεται ακόμα και απ' το Hyundai i30.

Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί πληροφορίες για πιθανή παραγωγή της station wagon έκδοσης, η Hyundai σκοπεύει να επεκτείνει τον εξηλεκτρισμό της πέρα από τα SUV, οπότε η δημιουργία του οικογενειακού Ioniq 6 ενδέχεται να μην βρίσκεται και τόσο μακριά.

Το σχέδιο μπορεί να αποτελεί απλά μια έμπνευση ενός ανεξάρτητου designer, όμως με το i30 να χρειάζεται αντικατάσταση σύντομα, αυτή η έκδοση θα φανεί σίγουρα χρήσιμη και πιθανώς πολύ κερδοφόρα για τη Hyundai.