Hyundai: Σειρά παίρνει το IONIQ 7 - Όλα όσα ξέρουμε για το νέο πόνημα των Κορεατών


Μετά το IONIQ 5, η Hyundai σάρωσε τα βραβεία «World Car Awards» και με το IONIQ 6. Πλέον, παίρνει σειρά ο αριθμός 7 περνώντας τη σκυτάλη σε ένα νέο, επταθέσιο ηλεκτρικό SUV. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/4/2023

Η Hyundai τηρεί τις υποσχέσεις της και ετοιμάζεται να αποκαλύψει το IONIQ 7, το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος μοντέλα των Κορεατών. Το 7θέσιο SUV έχει λάβει ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα στο 2024, με την εταιρεία να μένει πιστή στο πλάνο «ένα νέο μοντέλο ανά χρονιά».

Μέχρι στιγμής, τα IONIQ 5 και 6 έχουν βραβευτεί ως «Παγκόσμια Αυτοκίνητα της Χρονιάς» , με το δεύτερο να λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση πριν από λίγες ώρες στο New York Auto Show. Αναμενόμενα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στον επόμενο αριθμό της σειράς, το IONIQ 7, το οποίο θα είναι ένα επταθέσιο SUV.

Μια πρώτη γεύση έχουμε πάρει από το Seven concept όπου παρουσιάστηκε το 2021 και αναμένεται να επηρεάσει πολύ τον σχεδιασμό του ΙΟΝIQ 7. Ακολουθώντας μία ιδιαίτερη σχεδιαστική γλώσσα, με καθαρές γραμμές και αυστηρό αλλά σύγχρονο στυλ, είναι η τέλεια προσθήκη στην γκάμα της Hyundai.

Το concept Hyundai Seven ξεχωρίζει για την προσαρμοστικότητα του εσωτερικού, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, με τις θέσεις να περιστρέφονται, προσφέροντας μία ασυναγώνιστη εμπειρία. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν αντίθετα, με την Hyundai να έχει εξαλείψει τη μεσαία κολόνα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον καθαρό χώρο που προσφέρεται στην καμπίνα.

Όπως και το Seven, το IONIQ 7 θα βάζει την άνεση και την πολυτέλεια σε πρώτο πλάνο, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν έρθει στο φως, καθώς οι θέσεις θα μπορούν να μετατρέπονται σε τραπεζάκια ή υποβραχιόνια, ανάλογα με τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Το Seven διαθέτει επίσης λειτουργία «μηδενικής βαρύτητας,» προκειμένου να εξασφαλίζει άνετα και ξεκούραστα ταξίδια.

To ηλεκτρικό SUV θα έχει παρόμοιες διαστάσεις και αναλογίες με το Santa Fe και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP, φέροντας δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ έως και 313 PS. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι μπαταρίες θα είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου, χωρητικότηταw 100 kWh, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 500 km. Όσο για τη διάρκεια της φόρτισης, αυτή αναμένεται να διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά για το 80% της μπαταρίας.