ID.7: Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volkswagen με αυτονομία 700 km (videos-photos)


Η Volkswagen αποκάλυψε το νέο EV sedan της, που βασίζεται στο πρωτότυπο ID.Aero και θα φτάσει στις αγορές το 2ο τρίμηνο του 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 4/1/2023

Το νέο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen είναι εδώ. Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε το ID.7, το οποίο θα παρουσιαστεί στην CES του Las Vegas, στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση ηλεκτρονικών που θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 8 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το δεύτερο παγκόσμιο ηλεκτρικό όχημα της VW, μετά το ID.4, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με αυτονομία έως και 700 km και θα φτάσει στις αγορές το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Αντίθετα, δεν έγιναν γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν την απόδοση του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου ή τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε είναι ψηφιακά καμουφλαρισμένο, με χρήση μοναδικής τεχνολογίας και 40 επίπεδα βαφής για τη δημιουργία φωτεινών εφέ σε μέρη του οχήματος. Πρόκειται για ένα διαδραστικό χαρακτηριστικό που συμβολίζει το επόμενο βήμα στην ψηφιοποίηση της μελλοντικής ναυαρχίδας της σειράς ID.

Το νέο ID.7 βασίζεται αρκετά στο πρωτότυπο ID.Aero που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την αεροδυναμική σχεδίαση, αν και ορισμένες λεπτομέρειες «λειάνθηκαν» προκειμένου να φτάσει στη φάση της παραγωγής. Αυτές περιλαμβάνουν τα πιο απλά φωτιστικά σώματα LED, τα μεγαλύτερα καλύμματα καθρεφτών, τους ελαφρά επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τις ζάντες αλουμινίου μικρότερης διαμέτρου.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του sedan περιλαμβάνουν το αεροδυναμικό μπροστινό τμήμα και την οροφή, που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αύξηση της αυτονομίας. Οι εισαγωγές αέρα που βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα οδηγούν τον αέρα που ρέει μέσα από αυτές στις πλευρές του οχήματος προς τα πίσω με στοχευμένο τρόπο. Ως εκ τούτου, σχηματίζουν μια αεροκουρτίνα, η οποία «εξομαλύνει» τη ροή του αέρα στα πλάγια του οχήματος. Η οροφή κλίνει προς τα πίσω και έτσι συμβάλλει στον πολύ καλό συντελεστή οπισθέλκουσας του ID.7.

Η Volkswagen έχει δώσει μεγάλη σημασία στην άνεση των επιβατών, με το μεγάλο μεταξόνιο των 2,97 m να προσφέρει αρκετούς χώρους στο εσωτερικό. Ως μέτρο σύγκρισης, είναι μακρύτερο κατά 94 mm από το Tesla Model 3 και κατά 20 mm από το Hyundai Ioniq 6, τα οποία αναμένεται να ανταγωνιστεί.

«Με το νέο ID.7, επεκτείνουμε τη γκάμα των ηλεκτρικών μας μοντέλων στις ανώτερες κατηγορίες. Το sedan θα προσφέρει κορυφαία τεχνολογία και ποιότητα. Το ID.7 είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε μέχρι το 2026. Ο στόχος μας; Nα προσφέρουμε κατάλληλα προϊόντα για τους πελάτες μας σε κάθε τμήμα», εξήγησε ο CEO της Volkswagen, Thomas Schafer.

Η ηλεκτρική λιμουζίνα θα είναι το τελευταίο μοντέλο που θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB, πριν αυτή αναβαθμιστεί. Η εταιρεία αφουγκράστηκε τις ανάγκες των καταναλωτών και διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό αρκετούς νεοτερισμούς όπως το head up display με στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας, οθόνη infotainment 15 ιντσών, νέα χειριστήρια κλιματισμού ενσωματωμένα στο πρώτο επίπεδο του συστήματος infotainment και φωτιζόμενους διακόπτες αφής.

Επιπλέον, η νέα φιλοσοφία του συστήματος κλιματισμού περιλαμβάνει «έξυπνους αεραγωγούς» που ελέγχουν τη ροή του αέρα και τον διανέμουν σε μεγάλες περιοχές το ταχύτερο δυνατόν. Επίσης, το σύστημα αναγνωρίζει τον οδηγό με βάση το κλειδί και μπορεί να εφαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις που εκείνος έχει επιλέξει.

Το ευρωπαϊκό ID.7 θα παράγεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Emden, όπως συμβαίνει και με το ID.4.