Ηλεκτρική η επόμενη Bentley Mulsanne


Η νέα γενιά της Mulsanne θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/4/2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό αυτοκινητικό Τύπο, η επόμενη Mulsanne θα είναι «στο πνεύμα» της ηλεκτροκίνησης, αφήνοντας στο παρελθόν τον χωρητικότητας 6,75 λίτρων V8 κινητήρα που διέθετε, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ιστορικούς κινητήρες στην Αυτοκίνηση.

Η «ναυαρχίδα» τής Bentley (φωτογραφίες) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η βρετανική εταιρεία αναφορικά με την άνεση, την πολυτέλεια, το κύρος και τις επιδόσεις στην κατηγορία της.

Ως μοντέλο, η Mulsanne παρουσιάστηκε το 1980 και η παραγωγή της σταμάτησε τον Ιούνιο του 2020 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης γι’ αυτήν αλλά και του περιορισμού της παραγωγικής διαδικασίας στην εταιρεία λογω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που τότε ήταν στο πρώτο στάδιο έξαρσής του.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, τα στελέχη της Bentley εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επαναφέρουν το μοντέλο στην γκάμα τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Adrian Hallmark, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Εγκαταλείψαμε την κατηγορία οχημάτων στην οποία άνηκε η Mulsanne και αυτή εξακολουθεί να είναι ελκυστική για εμάς, εάν κοιτάξουμε την αγορά. Το να εργαζόμαστε για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που έχουμε ιστορικά»

Ο κ. Hallmark είπε ότι χάρη στην ηλεκτροκίνηση η καινούργια Mulsanne θα είναι αυτής της τεχνολογίας και αναμένεται να παρουσιαστεί μεταξύ των ετών 2025 και 2030. Θα είναι ένα από τα πέντε νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που η Bentley έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει και θα διαθέσει στην αγορά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται επόμενη γενιά της Mulsanne θα εξελιχθεί σε σημαντικό βαθμό από τους τεχνικούς της Bentley ώστε να πληροί τις απαιτήσεις και τα υψηλά στάνταρ της εταιρείας. Ως τώρα, τα μοντέλα της βασίζονται σε πλατφόρμες της Audi (κυρίως), καθώς η βρετανική εταιρεία ανήκει στον Όμιλο VAG. Οι άνθρωποι της Bentley απλώς βελτίωναν όσο μπορούσαν τα χαρακτηριστικά τους για να αντιπροσωπεύουν τις κατασκευαστικές αξίες της εταιρείας τους.

Όμως ο κ. Hallmark διευκρίνισε ότι αυτό θα αλλάξει στο προσεχές μέλλον. Όπως είπε: «Πριν (οι πλατφόρμες μας), εξελίσσονταν από αυτές που είχαν δημιουργηθεί πριν ακόμα εμείς εμπλακούμε στο παιχνίδι. Η προσπάθεια να τροποποιήσουμε τα συστήματα και τις απαιτήσεις μας προς τους προμηθευτές ήταν σημαντικά περιορισμένη.

»Σε αυτή τη γενιά των μοντέλων μας εμπλεκόμαστε από την αρχή στην εξέλιξη (της πλατφόρμας) για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχει τις προδιαγραφές που χρειάζεται η Bentley. Δεν μπορώ να σας πω πόσο σημαντικό θα είναι. Πραγματικά, θα αλλάξει τα δεδομένα», κατέληξε ο κ. Hallmark.