Invicta Pony: Νέο ισπανικό EV με 170 km αυτονομίας και κινεζικό χαρακτήρα (photos)


Το νέο εγχείρημα της Invicta Electric θέλει να αρπάξει μερίδιο από την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων πόλης, ποντάροντας στην άνετη καμπίνα και στην αυξημένη αυτονομία, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: INVICTA ELECTRIC
  • 9/5/2023

Pony ονομάζεται είναι το νέο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας Invicta Electric. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό, διθέσιο αυτοκίνητο πόλης που έρχεται να βάλει ψηλά τον πήχη στη συγκεκριμένη κατηγορία χάρη στην αυξημένη του αυτονομία, η οποία αγγίζει έως και τα 170 km ανά φόρτιση.

Βασισμένο στο BAW Yuanbao, το Pony έχει κινεζικές ρίζες κι ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην αγορά της Ισπανίας.

Θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης (11-21 Μαΐου). Η Invicta Electric έχει ανασχεδιάσει το Pony, προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς. Το μπροστινό μέρος έχει δεχτεί τις περισσότερες αλλαγές, με την ισπανική φίρμα να κάνει ξεκάθαρη την επιρροή της στη μάσκα του οχήματος.

Στο προφίλ έχουν προστεθεί μαύρα διακοσμητικά, τονίζοντας το αστικό του στυλ ενώ το όχημα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς: ροζ, μπλε, λευκό και γκρι.

Το μήκος του ξεπερνά σχεδόν κατά 70 cm το αντίστοιχο του Citroen Ami, ενώ το πλάτος και το ύψος κυμαίνονται σε πιο παρόμοια επίπεδα. Αν και μακρύτερο, συνεχίζει να αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση για την πόλη, προσφέροντας ταυτόχρονα μία αρκετά ευρύχωρη καμπίνα.

Μήκος3.162 mm
Πλάτος1.498 mm
Ύψος1.585 mm

Ο βασικός εξοπλισμός του Invicta Pony περιλαμβάνει υδραυλικό τιμόνι, ABS, κλιματισμό, σύστημα multimedia με οθόνη αφής 10,25 ιντσών όπως και κάμερα 360 μοιρών.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του είναι η αυξημένη αυτονομία του, η οποία αγγίζει έως και τα 170 km με μία μόλις φόρτιση, η οποία διαρκεί από 6 έως 8 ώρες ανάλογα με τον τύπο φορτιστή. Στην «καρδιά» του κρύβεται μία μπαταρία χωρητικότητας 13,7 kWh, η οποία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 27 PS και 85 Nm ροπής, με την κίνηση να βρίσκεται στους πίσω τροχούς.

Το «ταξίδι» του νέου Invicta Pony θα ξεκινήσει αμέσως μετά την παρουσίασή του στη Βαρκελώνη, όποτε και θα πάρει το δρόμο για την αγορά της Ισπανίας. Η τιμή αναμένεται να ξεκινά από τα 16.995 ευρώ.