Jeep Avenger: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep με τα 500 km αυτονομίας (photos)


Η Jeep ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι για να λανσάρει το νέο Avenger, το πρώτο 100%  ηλεκτρικό SUV της που αποτελεί την αρχή μίας νέας εποχής για την εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 17/10/2022

Το Jeep Avenger αποκαλύφθηκε πλήρως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, με την εταιρεία να τονίζει ότι πρόκειται για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV, βάζοντας «πλώρη» για τη νέα εποχή της αυτοκίνησης, που δεν είναι άλλη από αυτήν της ηλεκτροκίνησης.

«Το νέο Jeep Avenger αποτελεί ένα ορόσημο για τη μάρκα, αποτελώντας το πρώτο αμιγώς μας ηλεκτρικό μοντέλο.» δήλωσε ο Christian Meunier, Διευθύνων Σύμβουλος της Jeep. «Προσφέρει τις κορυφαίες δυνατότητες ενός Jeep με διαστάσεις που ταιριάζουν απόλυτα με τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς. Με την παρουσίαση του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, δείχνουμε γιατί αποτελεί μια εξαιρετική και αυθεντικά Jeep εναλλακτική στην κατηγορία των B-SUV.»

Αποτελεί το πρώτο εκ του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων που πρόκειται να παρουσιαστούν από την Jeep και φέρει σύγχρονο σχεδιασμό, υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές και επιδόσεις που θέτουν τον πήχη ψηλά.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του βρίσκεται πολύ κοντά με αυτήν που ακολουθούσε η Jeep στα προηγούμενα μοντέλα της, καθώς το Avenger είναι ένα στιβαρό όχημα με πολλά γνώριμα χαρακτηριστικά. Στο μπροστινό μέρος, η γρίλια είναι ενωμένη με φώτα LED στα πλαϊνά, και ο προφυλακτήρας ξεχωρίζει, χάρη στους λασπωτήρες. Τα χαρακτηριστικά φώτα σε σχήμα Χ δε λείπουν από το πίσω μέρος, με την εταιρεία να φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμη να διατηρήσει τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της και στη νέα εποχή του εξηλεκτρισμού. Έχουν τοποθετηθεί τροχοί 18 ιντσών, κάνοντας το Avenger ιδιαίτερα ευκίνητο και εύκολο στην οδήγηση.

Στο εσωτερικό του, το Avenger εμπνέεται από το Wrangler. Τα δερμάτινα καθίσματά του φέρουν λειτουργίες όπως θέρμανση και μασάζ, ενώ πολλοί χρωματικοί συνδυασμοί είναι διαθέσιμοι. Η συνδεσιμότητα και ο τεχνολογικός σχεδιασμός βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, καθώς το νέο ηλεκτρικό SUV της Jeep φέρει δύο οθόνες 10,25 ιντσών, που λειτουργούν ως χειριστήριο για τα όργανα του οχήματος, και για το σύστημα infotainment, αντίστοιχα. Το Avenger υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto μέσω ασύρματης σύνδεσης.

Τα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης είναι εκτεταμένα σε αριθμό, καθώς η Jeep φαίνεται να εστιάζει ιδιαίτερα στην ασφάλεια αλλά και την άνεση. Το Avenger διαθέτει αναβαθμισμένο cruise control, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση σήμανσηςανίχνευση πεζών και ποδηλατών και αυτόνομο φρενάρισμα, αισθητήρα κόπωσης του οδηγού, αλλά και επίβλεψη τυφλών σημείων.

Όσον αφορά την «καρδιά» του, το Jeep Avenger «κρύβει» κάτω από το κάλυμμα έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει 158 PS ιπποδύναμης και 260 Nm ροπής, και μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία που φτάνει τα 400 km σε κύκλο WLTP, και τα 500 km στον αστικό κύκλο.

Το Avenger προσφέρει χρόνους φόρτισης που δεν ξεπερνούν τα 24 λεπτά με ταχυφορτιστή, ενώ μία πλήρης φόρτιση με Wallbox ή φορτιστή 11 kW, επιτυγχάνεται σε μόλις 5,5 ώρες.

Η Jeep εισάγει την τεχνολογία Selec-Terrain, η οποία προσφέρει ποικίλες λειτουργίες οδήγησης, τις οποίες μπορεί να επιλέξει ο οδηγός ανάλογα με το είδος και το οδόστρωμα της διαδρομής που ακολουθεί, όπως για παράδειμα 'Normal' για την πόλη, 'Eco', 'Sport', 'Snow', 'Mud' 'Sand', αλλά και 'Hill Descent Control'.

Το Jeep Avenger αναμένεται να καταφτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο τετράμηνο του 2023, ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.