Κι όμως, αυτό το Tesla μπορεί... και κολυμπάει! (video)


Δείτε τι συμβαίνει όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο περνά μέσα από μία «λίμνη» που έχει σχηματιστεί στο δρόμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 22/1/2023

Το νερό είναι πηγή ζωής, αλλά ταυτόχρονα και «εχθρός» αρκετών πραγμάτων. Ένα εξ’ αυτών είναι και το αυτοκίνητο, στην περίπτωση που το όχημα πρέπει να διασχίσει ένα δρόμο που έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Αρκετές φορές έχουμε δει οχήματα να ακινητοποιούνται στους δρόμους, όταν το ύψος των υδάτων είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει στον (θερμικό) κινητήρα να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρειαστεί ο απεγκλωβισμός οδηγών και επιβατών. Δυστυχώς, υπάρχουν και οι περιπτώσεις στις οποίες παρασύρονται οχήματα, με τραγικά αποτελέσματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα Tesla Model 3 επιχείρησε να περάσει μέσα από μία «λίμνη», σε μια πλημμυρισμένη περιοχή και η προσπάθειά του καταγράφηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο ενός καναλιού που έκανε ρεπορτάζ εκείνη την ώρα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε την έκπληξη των παρευρισκόμενων, βλέποντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κινείται χωρίς πρόβλημα, παρόλο που σε κάποια σημεία το νερό «εξαφάνισε» πλήρως την εμπρός μάσκα και τα φώτα και άρχισε να καλύπτει και μέρος του καπό!

Σε κάποιο σημείο η οδηγός του Tesla - βάσει της προτροπής που ακούγεται από κάποιον στο video - σταματά, καθώς παραλίγο να πέσει πάνω σε ένα φωτεινό σηματοδότη. Ωστόσο βάζει όπισθεν και στη συνέχεια απομακρύνεται αναπτύσσοντας ταχύτητα, την ώρα που λίγο έλειψε η στάθμη του νερού να φτάσει στο ύψος του παρμπρίζ.

Τα EV έχουν πλήρως καλυμμένη την μπαταρία και όλα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα, με αποτέλεσμα, βάσει προδιαγραφών, να μην τίθεται θέμα ηλεκτροπληξίας περνώντας μέσα από νερό. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που ασφαλώς δεν συνίσταται, έστω και αν μπορούν να το κάνουν πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, καθώς δε διαθέτουν εισαγωγές αέρα για τον κινητήρα ή απολήξεις εξάτμισης όπου μπορεί να εισέλθει το νερό δημιουργώντας πρόβλημα.

Ο Elon Musk αντέδρασε σε αυτό το video που αναρτήθηκε στο λογαριασμό Whole Mars Catalog του Twitter, σχολιάζοντας το μοντέλο της εταιρείας του ως «υδρόβιο αυτοκίνητο».