Κι όμως το ηλεκτρικό Hummer έχει υψηλότερες εκπομπές CO2 από ένα βενζινοκίνητο sedan


Έρευνα έδειξε ότι οι εκπομπές CO2 του ηλεκτρικού Hummer είναι 21 γραμμάρια υψηλότερες από αυτές ενός βενζινοκίνητου Chevrolet Malibu.

  • 11/7/2022

Με το νέο ηλεκτρικό όχημα της, η General Motors υπόσχεται, πέρα από υψηλές επιδόσεις και αυξημένες δυνατότητες, μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί.

Το πρώτο ηλεκτρικό Hummer είναι γεγονός, και πρόκειται μάλιστα για το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο Hummer που έχει κυκλοφορήσει. Σύμφωνα όμως με μία έρευνα της ACEEE, μιας ΜΚΟ που επικεντρώνεται στη μείωση της ενεργειακής σπατάλης και ανατροπής της κλιματικής αλλαγής, το νέο Hummer δεν είναι όσο οικολογικό υποστηρίζει η εταιρεία, καθώς παράγει 341 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά μίλι!

Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό Hummer, εκπέμπει 21 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά μίλι περισσότερο από ένα Chavrolet Malibu (320), έχει όμως πολύ υψηλές επιδόσεις, καθώς αγγίζει τους 1.000 PS και κάνει τα 0-100 σε 3.0 δευτερόλεπτα. Σε σχέση με το H1 Hummer, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο εκπέμπει 889 γραμμάρια CO2 λιγότερο ανά μίλι, κάνοντάς το πολύ πιο αποδοτικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι αριθμοί έχουν υπολογιστεί με τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί το θηριώδες όχημα. Η ίδια έρευνα τονίζει πως αν το ηλεκτρικό Hummer χρησιμοποιεί μόνο ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τότε οι εκπομπές του πέφτουν στα 166 γραμμάτια ανά μίλι.