Ξεκινούν οι δοκιμές του Toyota LQ Concept με μπαταρίες στερεoύ τύπου


Η Toyota θα προχωρήσει στις πρώτες δοκιμές για το LQ Concept, με στόχο την αύξηση της αυτονομίας όλων των ηλεκτρικών οχημάτων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/9/2021

Η Toyota πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση, αλλά θέλει να το κάνει με τον δικό της τρόπο.

Προτεραιότητά της είναι η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, και με άρμα της το LQ Concept, θέλει να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα.

Ένα λειτουργικό πρωτότυπο του LQ Concept, που έκανε ντεμπούτο στην CES του Λας Βέγκας το 2017, βρίσκεται ήδη σε φάση δοκιμών.

Η μόνη πραγματική πληροφορία που έχει δώσει η ιαπωνική μάρκα για το συγκεκριμένο όχημα, είναι πως διαθέτει αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Πλέον, το LQ Concept έχει πατήσει πίστα για τις πρώτες δοκιμές, με ένα σημαντικό στοιχείο: διαθέτει μπαταρίες στερεού τύπου (solid state), και είναι ένα από τα πρώτα πρωτότυπα της εταιρείας με αυτό το χαρακτηριστικό.

Αυτή η τεχνολογία στις μπαταρίες θεωρείται το μέλλον της ηλεκτροκίνησης για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείας, και η Toyota θέλει να γίνει η πρώτη που θα παράγει μαζικά οχήματα με τέτοιου τύπου μπαταρίες.

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως οι μπαταρίες στερεού τύπου είναι πιο ασφαλείς, γιατί αντί να έχουν υγρούς ηλεκτρολύτες, έχουν στερεούς, μειώνοντας τον κίνδυνο φωτιάς, κι αυξάνοντας παράλληλα την αυτονομία, που μπορεί να αγγίξει υπό συνθήκες ακόμα και τα 1100 χιλιόμετρα.

Υπάρχει, ασφαλώς, και το ζήτημα του κόστους, αφού μειώνεται δραστικά, και μαζί και το συνολικό βάρος του οχήματος.