Ξεχάστε όσα ξέρατε: Το εσωτερικό του νέου Volvo EX30 έχει μοναδική σχεδίαση (photos)


Μην ψάχνετε να βρείτε ηχεία στις πόρτες ούτε δύο οθόνες. Επίσης, μπορεί να νομίσετε ότι οι Σουηδοί… ξέχασαν να βάλουν το ντουλαπάκι συνοδηγού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/6/2023

Το νέο,αμιγώς ηλεκτρικό, Volvo EX30, που παρουσιάζεται στις 7 Ιουνίου, είναι ήδη «γνωστό» για την εντυπωσιακή φιλικότητά του προς το περιβάλλον και τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας του.

Αυτή τη φορά, η σουηδική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για τη σχεδίαση του εσωτερικού του μικρού SUV, οι οποίες εντυπωσιάζουν με τη φιλοσοφία που εφαρμόζεται.

Το EX30 θα διαθέτει μια μπάρα ήχου η οποία θα καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό. Μάλιστα, η φίρμα αναφέρει ότι μπορεί να μην είναι, καν, αντιληπτή, καθώς είναι τοποθετημένη κάτω από το παρμπρίζ και ενσωματώνεται άψογα στο σχεδιασμό του cockpit.

Με αυτή την επιλογή, όλα τα ηχεία συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα. Αφενός μειώνεται κατά πολύ η ποσότητα καλωδίων αλλά και υλικών που απαιτούνται και αφετέρου από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ηχεία στις πόρτες, προσφέρεται σε αυτές πολύ μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης.

Άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή της Volvo είναι η παρουσία μόνο μίας οθόνης στο αυτοκίνητο. Θα είναι τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, με διάσταση 12,3 ιντσών και θα «συνδυάζει» τόσο τον πίνακα οργάνων όσο και το σύστημα infotainment. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ανάγκη σε υλικά και δημιουργείται μια αίσθηση άνεσης γύρω από τον οδηγό.

Επιπλέον, το ντουλαπάκι του συνοδηγού μεταφέρθηκε στην κεντρική κονσόλα, κάτω από την οθόνη, με αποτέλεσμα να είναι εύκολα προσβάσιμο και από τον οδηγό. Έτσι, εξασφαλίζει και περισσότερο χώρο, που παρέχεται από το επίπεδο δάπεδο.

Η κεντρική κονσόλα είναι «ευέλικτη», καθώς διαθέτει ένα συρόμενο σύστημα που επιτρέπει να διαμορφωθεί ο χώρος ανάλογα με τις επιθυμίες των επιβατών. Το επάνω μέρος της ποτηροθήκης μπορεί να συρθεί προς τα έξω για να τοποθετηθεί ένα smartphone, ή να μετακινηθεί προς τα πίσω για περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Στο χαμηλότερο επίπεδο της κονσόλας υπάρχει χώρος για μικροαντικείμενα, ενώ πιο πάνω μπορεί να φιλοξενηθεί ακόμα και μία τσάντα.

Από την πλευρά τους, οι πίσω επιβάτες έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης των τηλεφώνων τους σε ειδικές τσέπες στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, ενώ ένα κουτί αποθήκευσης μπορεί να συρθεί κάτω από την κεντρική κονσόλα.

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά, όπως το ύφασμα τζιν (και υπολείμματα από τη διαδικασία ανακύκλωσής του), το λινάρι και ένα ειδικό μίγμα μαλλιού, καθώς και μια ποικιλία από εκφραστικά χρώματα.