Lucid Air Dream Editiion: Άρχισαν οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη - Ποια η τιμή του


Η Lucid ξεκινά την παράδοση των πρώτων αντιτύπων του Air Dream Edition, της έκδοσης με τη μεγαλύτερη αυτονομία, στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/12/2022

Η Lucid ολοκλήρωσε τις παραδόσεις του Air Dream Edition στις ΗΠΑ, και ξεκινά αυτές στην Ευρώπη, με τους πρώτους πελάτες σε Γερμανία και Ολλανδία να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους.

Δύο εκδόσεις της Dream Edition υπάρχουν, η Range και η Performance.

Η πρώτη έχει αυτονομία 883 χιλιομέτρων μετά το WLTP, όταν φορά ελαστικά 19 ιντσών. Αυτό καθιστά το εν λόγω μοντέλο το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην Ευρώπη, ενώ διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 946 PS.

Η έκδοση Performance έχει κι αυτή δύο ηλεκτροκινητήρες, αλλά με μεγαλύτερη ιπποδύναμη, που αγγίζει τα 1126 PS, γεγονός που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 km/h εντός 2,7 δευτερολέπτων, ενώ έχει αυτονομία της τάξης των 861 χιλιομέτρων.

Όσον αφορά το κόστος, στη Γερμανία η βασική τιμή αγγίζει τα 218.000 ευρώ, ενώ έχουν κλείσει όλες οι παραγγελίες για το Air Dream, με τα Pure, Touring και Grand Touring διαθέσιμα για προπαραγγελία σε Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.