Μεγαλύτερη αυτονομία και νέα έκδοση το 2023 για το Audi Q4 e-tron


H γερμανική εταιρία εμπλουτίζει το 2023 τη γκάμα του EV SUV της και βελτιώνει την αυτονομία όλων των εκδόσεών του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/9/2022

Το 2023 η Audi φέρνει νέα δεδομένα στη σειρά Q4 e-tron. Τα πλήρως ηλεκτρικά SUV αποκτούν νέα έκδοση 269 PS, περισσότερη αυτονομία εξαιτίας μικρών στοχευμένων παρεμβάσεων αλλά και λειτουργίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν κατόπιν αιτήματος (Audi on Demand).

Η νέα γκάμα των SUV θα έχει, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta, ένα πιο προηγμένο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησης και βελτιωμένο λογισμικό διαχείρισης ανάκτησης ενέργειας, με αποτέλεσμα η συνολική αυτονομία για όλη την «οικογένεια» Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron να αυξάνεται ελαφρώς, από 12 έως και 26 km ανάλογα με την έκδοση. Ετσι, το Q4 Sportback 40 e-tron αυξάνει τη συνολική του αυτονομία στα 540 km, ανεβάζοντάς το στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές του.

Επιπλέον, η οικογένεια Q4 Sportback μεγαλώνει με την έλευση του μοντέλου 45 e-tron quattro, με κίνηση σε όλους τους τροχούς που διασφαλίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Η συνδυασμένη ισχύς τους είναι 269 PS, με ροπή 425 Nm, τιμές που επιτρέπουν την επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 6,9 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h.

Το Audi Q4 Sportback 45 e-tron quattro θα έχει μπαταρία 82 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 522 km (εγκεκριμένη στον κύκλο WLTP). Δεν αποκλείεται, πάντως, η έκδοση αυτή να προστεθεί και στο «απλό» Q4 e-tron.

Τέλος, οι λειτουργίες on demand θα κάνουν «ντεμπούτο» στο Audi Q4 e-tron, μέσω μιας πλατφόρμας που επιτρέπει να προστεθούν λειτουργίες κατ' επιλογή του ιδιοκτήτη του SUV, ενεργοποιώντας προαιρετικό εξοπλισμό για περιορισμένο ή αόριστο χρόνο, μέσω του «myAudi». Μεταξύ άλλων, θα είναι δυνατή η ενεργοποίηση λειτουργιών του ψηφιακού πίνακα οργάνων «Virtual Cockpit», η θέρμανση καθισμάτων, το προσαρμοστικό cruise control και οι λειτουργίες επέκτασης ενσωματωμένες στο σύστημα πλοήγησης «MMI Plus».

Πηγή: Gazzetta