Mercedes-Maybach EQS SUV: Ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 600 km και ζάντες 24 ιντσών!


Η Mercedes τράβηξε το κάλυμμα από το concept της SUV έκδοσης της EQS, και είναι εντυπωσιακό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/9/2021

H Maybach ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημά της, που θα είναι η EQS SUV., ώστε να αποτελέσει αντίπαλο δέος στα Tesla Model X και BMW iX.

Το concept αυτής αποκαλύφθηκε από τη Mercedes, η οποία αναφέρει πως το 2022 θα μπει στην παραγωγή κι η δική της εκδοχή για το πολυτελές crossover.

Εξωτερικά, έχει όλα τα στοιχεία που φανερώνουν πως αποτελεί απότοκο της Mercedes-Maybach, με τις... εικονικές γρίλιες στη μάσκα να μη λείπουν.

Όπως δε λείπει και το φουτουριστικό στοιχείο, με τα χερούλια των πορτών να εμφανίζονται όταν πλησιάζει κάποιος να τις ανοίξει.

Εσωτερικά, κυριαρχεί το λευκό χρώμα σε όλη την καμπίνα, μαζί με το μαύρο (υπό την ονομασία Obsidian Black, παρακαλώ), με τον μπλε φωτισμό που χαρακτηρίζει και το EQS

Το αμάξωμα είναι εντυπωσιακά σχεδιασμένο με τους τροχούς των 24 ιντσών να απογειώνουν την εμβληματική εικόνα της EQS SUV!

Σε ότι αφορά την ηλεκτρική αυτονομία, πληροφορίες θέλουν να κυμαίνεται γύρω από τα 600 km (WLTP) και την ισχύ του, όπως αναφέρει η αμερικάνικη έκδοση του Car and Driver"εφάμιλλη ενός κινητήρα V8 4.0 lt" !

Ο Philipp Schiemer, υπεύθυνος στον τομέα των κορυφαίων μοντέλων της Mercedes-Benz, δήλωσε σχετικά:

«Αυτό το concept, που είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής, αποτελεί απόδειξη για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που ενσωματώνεται στα ηλεκτρικά οχήματά μας, μαζί με το σύστημα infotainment MBUX Hyperscreen, που συνδυάζεται με τη δεξιοτεχνία της Maybach.»