Mercedes: Όλο και περισσότερα μοντέλα θα μετατρέπονται σε EV


Η Daimler σκοπεύει να περάσει πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν στην ηλεκτροκίνηση, μετατρέποντας ταχύτερα όλο και περισσότερα μοντέλα της σε EV εκδόσεις.

  • 19/6/2021

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι ίδιον ή προνόμιο κανενός μοναδικού κατασκευαστή. Τουναντίον, όλο και περισσότερο κολοσσοί της βιομηχανίας του αυτοκινήτου περνούν σε αυτή τη μορφή ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο και η Daimler με τη μεγαλή εταιρεία του ομίλου της, Mercedes, σκοπεύει να επιταχύνει τη μετάβαση όλο και περισσότερων μοντέλων της σε αντίστοιχα ηλεκτροκίνητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού Manager Magazin, η Mercedes θα παρουσιάσει τα μοντέλα που προόριζε για τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, σαφώς νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα μοντέλα που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν το 2024 και το 2025, θα κυκλοφορήσουν έναν χρόνο νωρίτερα, και τα αντίστοιχα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες θα πάψουν να παράγονται.

Τίποτα από αυτά δεν είναι επίσημο, και κανένας εκπρόσωπος της Daimler δε βρέθηκε για να σχολιάσει τα παραπάνω.

Πάντως, μόνο τυχαία δεν θα είναι μία τέτοια απόφαση. Αντίστοιχη κίνηση αναμένεται να κάνει κι η Audi, ενώ το ίδιο σκέπτεται κι η BMW.