Μπαίνει σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της Hyundai - Επένδυση «μαμούθ» ύψους 5,5 δις δολ.


Η νέα μονάδα των Κορεατών εδρεύει στις ΗΠΑ, θα κατασκευάζει 300.000 EV ετησίως και θα δημιουργήσει περισσότερες από 8.000 νέες θέσεις εργασίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/10/2022

Η Hyundai ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το νέο της εργοστάσιο για EV στην Georgia των ΗΠΑ στις 25 Οκτωβρίου, το οποίο θα δώσει μια σημαντική ώθηση στις πωλήσεις της εταιρείας στη Β. Αμερική, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το αρχικό πλάνο των Κορεατών ήθελε το εργοστάσιο να ξεκινά τη γραμμή παραγωγής του από τα μέσα του 2025, όμως αυτό αναμένεται να επισπευσθεί, στην προσπάθεια της αμερικανικής αγοράς να ξεφύγει από τις πιέσεις που δημιουργεί ο καλπάζων πληθωρισμός.

Οι εγκαταστάσεις έχουν έκταση 11.828 στρέμματα και βρίσκονται στην κομητεία Bryan, περίπου 50 km μακριά από το λιμάνι της Savannah. Το εργοστάσιο θα παράγει 300.000 EV το χρόνο και θα καλύπτει τις ανάγκες του αμερικανικού αγοραστικού κοινού. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εξαγωγή οχημάτων από το εργοστάσιο σε άλλες αγορές, όμως δεν αποτελεί απίθανο σενάριο.

Οχήματα όλου του ομίλου Hyundai Motor Group θα κατασκευάζονται στην Georgia, όπως για παράδειγμα το Ioniq 7 και το Kia EV9, τα οποία αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα μοντέλα SUV του ομίλου. Οι φιλοδοξίες της Hyundai θέλουν το νέο της εργοστάσιο να την εκτοξεύει στις πρώτες τρεις θέσεις της λίστας με τις εταιρείες που καταγράφουν τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική, ενώ δήλωσε επίσης ότι η μονάδα παραγωγής θα προσφέρει περίπου 8.100 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Euison Chung, στέλεχος του ομίλου Hyundai Motor Group, είπε: «Οι ΗΠΑ είχαν πάντα μία πολύ ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια στρατηγική του Ομίλου και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Πολιτεία της Georgia προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο για ηλεκτρική κινητικότητα και βιωσιμότητα στις Ην. Πολιτείες».