Μπαταρίες στερεού τύπου για Ford και BMW


Όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική εταιρεία «Solid Power» θα αρχίσει να δίνει μπαταρίες στερεού τύπου σε BMW και Ford ως το τέλος του έτους, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/6/2022

Η Solid Power εξελίσσει μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη οι οποίες πρόκειται να διατεθούν στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που θα τις χρησιμοποιήσουν πιλοτικά ως το τέλος του έτους θα είναι η Ford και η BMW.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου «CNBC» ο κ. Doug Campbell, Διευθύνων Σύμβουλος της νεοφυούς εταιρείας, θα συνεργαστεί με τη Ford και την BMW για την κατασκευή τους και την πειραματική χρήση τους, καθώς και οι δύο έχουν επενδύσει στη Solid Power.

Όπως δήλωσε ο κ. Campbell, σκοπός του είναι να έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξή τους ως το τέλος του 2025 και να μπουν σε διαδικασία παραγωγής εντός του 2026. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν θέλει να είναι η εταιρεία του αυτή που θα τις κατασκευάζει καθώς το επιχειρηματικό αντικείμενο της είναι η έρευνα και η απόκτηση τεχνογνωσίας για μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη.