Μπορούν να ντριφτάρουν τα EV; H BMW Μ σού δίνει την απάντηση (videos-photos)


Απολαύστε την επερχόμενη, ολοκαίνουρια, i5 M60, αλλά και «απλές» εκδόσεις του ηλεκτρικού sedan να πηγαίνουν με το πλάι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: BMW / BMW M
  • 30/3/2023

Σχεδόν σε καθημερινή βάση, σάς παρουσιάζουμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από πρωτότυπα μοντέλα που δοκιμάζονται από διάφορες μάρκες πριν φτάσουν στη διαδικασία παρουσίασης και, μετέπειτα, μαζικής παραγωγής τους.

Πολλές φορές, μάλιστα, μέσα στη διάρκεια του χρόνου, συναντάμε ίδιες εκδόσεις συγκεκριμένου μοντέλου να τεστάρουν τις δυνατότητές τους σε διαφορετικές συνθήκες, είτε αυτές αφορούν τη διαφοροποίηση ανάμεσα σε χειμώνα και καλοκαίρι, είτε καταστάσεις δρόμου αλλά και πίστας.

Μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία δοκιμών ενός μοντέλου μας προσφέρει η BMW, για την επερχόμενη ολοκαίνουρια i5. Το αμιγώς ηλεκτρικό sedan θα ντεμπουτάρει τον ερχόμενο Οκτώβριο, στο πλαίσιο της παρουσίασης της 8ης γενιάς της σειράς 5.

Και αν για πολλούς με τα EV χάνεται η οδηγική απόλαυση, το teaser video που ανήρτησε ο αγωνιστικός βραχίονας των Βαυαρών, η BMW M, λύνει κάθε απορία. Δοκιμάζοντας ένα «μυστικό πρωτότυπο», όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, στον Αρκτικό Κύκλο, με τους Red Bull Driftbrothers, Elias και Johannes Hountondji, μια «καυτή» έκδοση της i5 πηγαίνει με το πλάι πάνω στο χιόνι και τον πάγο.

«Αυτό το όχημα είναι εξοπλισμένο με ορισμένες βελτιώσεις όσον αφορά τη δυναμική οδήγησης που δεν θα περιμέναμε για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Joe Hountondji.

Αν και η BMW M δεν αποκαλύπτει την «ταυτότητα» του ηλεκτρικού μοντέλου, παλιότερες κατασκοπευτικές λήψεις μάς έχουν δείξει ότι εξελίσσει την i5 M60 (είχαμε δει σχετικό αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ). Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρχει drift mode, προκειμένου να επιτρέπεται η υπέρτατη διασκέδαση, ιδίως αν χρησιμοποιηθεί το κινητήριο σύνολο της iX M60 που αποδίδει μέχρι και 619 PS.

Ντριφτάρει και η «απλή» i5!

Και αν νομίζετε ότι το ντριφτάρισμα είναι προνόμιο μόνο της «γρήγορης» M έκδοσης, κάνετε λάθος. Στο video που δημοσίευσε και η BMW, βλέπουμε «απλά» πρωτότυπα ι5 να έχουν την ίδια οδηγική συμπεριφορά στο χειμερινό κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Arjeplog της Βόρειας Σουηδίας.

Οι Βαυαροί επισημαίνουν ότι το νέο ηλεκτρικό sedan έχει περάσει από το απόλυτο τεστ αντοχής. Μέσα σε διάρκεια ενός χρόνου, από τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν ελεγχθεί όλα τα στοιχεία των συστημάτων κίνησης αλλά και του πλαισίου σε χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων δοκιμών σε επαρχιακούς δρόμους, αυτοκινητόδρομους και ειδικά προετοιμασμένες πίστες δοκιμών, οι μηχανικοί ανάπτυξης εστίασαν την προσοχή τους κυρίως στην ικανότητα του αυτοκινήτου να οδηγείται σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε επιφάνειες που προσφέρουν μικρό κράτημα.

Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2022, με το οδικό ταξίδι από το Μόναχο στο κέντρο δοκιμών του Arjeplog. Ένα πρωτότυπο της αμιγώς ηλεκτρικής i5, σαφώς πλήρως καμουφλαρισμένο, με ένθετα πάνελ και προσωρινής σχεδίασης εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, κάλυψε το ταξίδι των περίπου 3.000 km σε 5 μέρες. Πέρασε από τις Βαυαρικές Άλπεις και τη Δανία, για να καταλήξει στην άκρη του Αρκτικού Κύκλου, στη σουηδική Λαπωνία.

Αυτή ήταν η πρώτη «σκληρή» δοκιμασία για τους ηλεκτροκινητήρες, τις μπαταρίες, τα ηλεκτρονικά συστήματα, το ενσωματωμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης της καμπίνας, με την τεχνολογία BMW eDrive 5ης γενιάς να φροντίζει για σύντομους χρόνους φόρτισης ακόμα και σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Τόσο στο Arjeplog όσο και σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης γύρω από το Μόναχο, αλλά και κοντά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, οι Βαυαροί δοκίμαζαν και εξέλισσαν τη λειτουργία και «συνεργασία» όλων των συστημάτων της i5, ενώ βελτιστοποιούσαν την απόδοση της ηλεκτρικής μονάδας ισχύος.

Η επιλογή κυρίως χειμερινών συνθηκών με ελάχιστες θερμοκρασίες έγινε συνειδητά, για να δοκιμαστεί η αντοχή και εύρυθμη λειτουργία των οχημάτων δοκιμής κάτω από δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

Και για να κλείσει με το «σωστό» τρόπο ο κύκλος των χειμερινών δοκιμών, η ομάδα εξέλιξης «επέστρεψε» στον Αρκτικό Κύκλο τον περασμένο Φεβρουάριο, 12 μήνες μετά την πρώτη «επίσκεψη» και ετοίμασε το συγκεκριμένο video-οδοιπορικό.