Munro Mk_1: Ένα 4Χ4 EV με «ωμά» χαρακτηριστικά θέλει να βάλει τη Σκωτία στον χάρτη της ηλεκτροκίνησης (photos)


Η  start-up Munro Vehicles παρουσίασε το πρώτο δημιούργημά της, με «εντυπωσιακές» off-road δυνατότητες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/12/2022

Η Munro Vehicles παρουσίασε το Munro MK_1, το «πιο ικανό, πλήρως ηλεκτρικό 4x4 στον κόσμο», όπως η ίδια η start-up από την Σκωτία χαρακτηρίζει το πρώτο δημιούργημά της.

Πρόκειται για ένα off-road τετρακίνητο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, με 480 mm απόσταση από το έδαφος και ικανότητα να κινείται μέσα στο νερό ακόμα και σε βάθος 800 mm, με ηλεκτροκινητήρα αξονικής ροής, απόδοσης 300 PS ή 381 PS και 700 Nm ροπής. Μάλιστα η 2η έκδοση, με το όνομα Performance, επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4,9 sec. με τελική ταχύτητα 129 km/h.

Όσο για τη μπαταρία του, έχει και αυτή δύο εκδόσεις, ενεργειακής χωρητικότητας 61 kWh και 80,1 kWh, που του χαρίζει αυτονομία έως και 305 km (συμπεριλαμβανόμενης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο) ή 16 ώρες κίνησης εκτός δρόμου.

Το Munro προσφέρεται με δύο επιλογές φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος, 7 kW για αναπλήρωση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και 22 kW, που παρέχει πλήρη φόρτιση σε περίπου 3,5 ώρες. Παρέχεται επίσης ένας βιομηχανικός φορτιστής DC CCS, ο οποίος επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά.

Το 5θέσιο όχημα είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία και αποτελεί το πρώτο ελαφρύ όχημα που παράγεται στη Σκωτία εδώ και περισσότερες από 4 δεκαετίες. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ωφέλιμο φορτίο 1 τόνου και ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων, υπόσχεται χαμηλό κόστος χρήσης και κύκλο ζωής 50 ετών με τακτική συντήρηση και προγραμματισμένη ανακαίνιση.

Το Munro MK_1 είναι κατασκευασμένο σε πλαίσιο σκάλας από γαλβανισμένο χάλυβα πάχους 5 mm, με πάνελ αλουμινίου. Η φίρμα κατασκευάζει τους δικούς της άξονες και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό εξαρτημάτων aftermarket και μηχανοκίνητου αθλητισμού για την υπόλοιπη μηχανική.

Το εσωτερικό διαθέτει αρκετό χώρο για 5 ενήλικες, διπλή οθόνη, είναι συμβατό με Android Auto και Google CarPlay, αλλά σαφώς είναι προσανατολισμένο στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επαγγελματιών, με την εμπειρία που αποκτήθηκε από πολύωρες δοκιμές σε κακές καιρικές συνθήκες, χωράφια και βουνά.

Διαθέτει δύο μπροστινά πλαϊνά ντουλάπια, που μπορούν να αποθηκεύσουν από καλώδια φόρτισης και μεγαλύτερα εργαλεία έως και βαρύ εξοπλισμό για αντιμετώπιση δύσκολων καιρικών φαινομένων. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα βιομηχανικό σύστημα διανομής ρεύματος, με ανθεκτικούς διακόπτες, για τη λειτουργία εξαρτημάτων όπως βαρούλκα ή ράβδοι φωτισμού. Υπάρχουν επίσης, μεταξύ άλλων, δύο πρίζες οικιακού τύπου, υποδοχές USB C και πλήθος άλλων εξαρτημάτων.

Η Munro ιδρύθηκε το 2019 από τους Russell Peterson και Ross Anderson και πήρε το όνομά της από ένα σκωτσέζικο βουνό. Χαρακτηρίζει το MK_1 ως ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα σε πολλούς τομείς όπως οι κατασκευές, η γεωργία, η εξόρυξη, το περιβάλλον, η διάσωση, η απομακρυσμένη συντήρηση υποδομής και η αναψυχή χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση ή την ικανότητα.

Στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του MK_1 είναι η χρήση ηλεκτροκινητήρα αξονικής ροής και όχι ακτινικής ροής, όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειονότητα των EV, γεγονός που του επιτρέπει να έχει μειωμένο βάρος. Επιπλέον, διαθέτει βαρέως τύπου μηχανικό σύστημα πέδησης, χωρίς αεριζόμενους δίσκους ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πτώση απόδοσης λόγω της λάσπης που μπορεί να συναντήσει στην κίνησή του και η οποία φράζει τους χώρους αερισμού μέσα στους δίσκους.

Αν και η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2023, ήδη η εταιρεία έχει λάβει αρκετές προπαραγγελίες από περιοχές όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία, το Ντουμπάι και η Αγία Λουκία της Ανατολικής Καραϊβικής, κυρίως από επιχειρήσεις! H τιμή του στη Μεγάλη Βρετανία θα ξεκινά από 58.000 ευρώ.

Οι παραδόσεις θα αρχίσουν εντός του επόμενου έτους, ενώ η παραγωγή θα αυξηθεί με τη μεταφορά της εταιρείας σε νέο εργοστάσιο στην κεντρική Σκωτία. Αρχικός στόχος είναι αρχικά τα 250 αντίγραφα ετησίως, με προοπτική τα 2.500 έως το 2027.