Μυστήριο με το «νεκροταφείο» οχημάτων στην Κίνα - Χιλιάδες νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σαπίζουν παρατημένα (video)


Τις τελευταίες ημέρες ένα video που δείχνει χιλιάδες νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρατημένα σε υπαίθριο χώρο της Κίνας, έχει γίνει viral προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Serpentza - YouTube
  • 21/6/2023

Η Κίνα αποτελεί πρωτοπόρο στην κατασκευή και πώληση νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο αυτή η πρωτοκαθεδρία να κρύβει μία σκοτεινή αλήθεια. Το κανάλι Serpentza στο YouTube δημοσίευσε βίντεο που παρουσιάζει κάτι που παραπέμπει σε πάρκινγκ στην πόλη Χαντζού της ανατολικής Κίνας με χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ηλεκτρικά οχήματα. Κάποια από αυτά φαίνεται να είναι Geely Kandi K10 EV, Neta V και BYD e3.

Όλα τα αυτοκίνητα είναι βαμμένα σε λευκό χρώμα, και με την σκόνη και τη σκουριά να έχουν κατακάτσει, η εικόνα παραπέμπει σε «νεκροταφείο» οχημάτων. Στο εσωτερικό τους, όμως, είναι σαν καινούρια, χωρίς σημάδια φθοράς ή αστοχιών.

Επιπροσθέτως, όλα τα αυτοκίνητα έχουν πινακίδες κυκλοφορίες, κάτι που κάνει τον YouTuber Winston Sterzel, που αναδημοσίευσε πλάνα από drone, να εικάζει πως ορισμένοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα καταγράφουν κανονικά ως ταξινομημένα αυτά τα οχήματα και μετά τα παρατούν εκεί, ώστε να «φουσκώνουν» τεχνηέντως οι πωλήσεις και να συνεχίσουν να λαμβάνουν επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις από την κυβέρνηση. Επί της ουσίας, η ζήτηση είναι μικρότερη της προσφοράς κι οι εταιρείες ψάχνουν τρόπο να μην ζημιωθούν από αυτό.

Σε άλλο σχετικό video, μία λίστα με καταγεγραμμένα και δηλωμένα οχήματα αποκαλύπτει πως τα αυτοκίνητα που περισσεύουν καταλήγουν σε αυτό το πάρκινγκ στην Χαντζού, που έχει έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων.

Αντίστοιχα φαινόμενα αλλά με ποδήλατα που μοιράζονται μέσω εφαρμογών έχουν αναφέρει σε ρεπορτάζ τους η South China Morning Post και το The Atlantic, το 2018 στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και τον μεγαλύτερο εμπορικό κόμβο της. Εκεί, και πάλι η προσφορά ξεπέρασε κατά πολύ τη ζήτηση και τα εναπομείναντα ποδήλατα κατέληξαν σε μάντρες.

Ο Sterzel τόνισε για τα αυτοκίνητα πως «κατασκευάζουν αυτά τα οχήματα χωρίς να κάνουν έρευνα στο αγοραστικό κοινό, χωρίς να δουν αν είναι βιώσιμο αυτό ή όχι». 

Δείτε και το σχετικό video: