Νέες λεπτομέρειες για τις ηλεκτροκίνητες Alpine


Η Alpine έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλεκτροκίνητα γκάμα της, καθώς και την αντικαταστάτρια της A110.

  • 1/7/2021

Η παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου της 'Renaulution' από τους ιθύνοντες του Renault Group, είχε να προσφέρει λεπτομέρειες και για το μέλλον του brand της Alpine.

Ο εξηλεκτρισμός της μάρκας με έδρα το Dieppe είναι δεδομένος, και θα έρθει καταρχάς με τρία νέα μοντέλα, που θα κυκλοφορήσουν από το 2024.

Σε αυτήν τη μετάβαση έγινε αναφορά και στη σχετική εκδήλωση, όπου κατέστη σαφές πως αυτά τρία μοντέλα θα βρίσκονται σε διαφορετικές κατηγορίες, και για ένα εξ αυτών γνωρίζουμε τα περισσότερα.

Ο λόγος για το αυτοκίνητο που θα αντικασταστήσει την Alpine A110, που θα είναι ένα σπορ ηλεκτρικό όχημα, η πλατφόρμα του οποίου κατασκευάζεται και εξελίσσεται από κοινού με τη Lotus. Θα είναι ένα διθέσιο αυτοκίνητο με σπορτίφ σιλουέττα και σπορ χαρακτηριστικά στην οδήγησή του.

Το δεύτερο νέο μοντέλο θα είναι ένα hot-hatch που θα είναι μία πιο «ακραία» έκδοση του Renault 5, το οποίο κι επιστρέφει ως EV στη γκάμα της μάρκας. 

Τέλος, θα κυκλοφορήσει κι ένα ηλεκτρικό grand tourer, όπως το περιέγραψαν οι άνθρωποι της Renault, που σύμφωνα με τα teaser, μοιάζει να είναι ψηλό, αλλά και αρκετά στυλιζαρισμένο στη σιλουέττα του, που θα μπορούσε να το κάνει ένα τύποις coupe crossover, στα πρότυπα της Renault Arkana.