Nissan Max-Out: Το ηλεκτρικό concept μάς δείχνει το μέλλον των roadster (video-photos)


Όταν η ψηφιακή δημιουργία αποκτά πραγματική υπόσταση, τότε συναντάμε μπροστά μας το 2θέσιο roadster της Nissan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 2/2/2023

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα πρωτότυπα που παρουσιάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε ψηφιακή μορφή, όχι μόνο δεν καταλήγουν σε παραγωγή, αλλά ούτε καν αποκτούν «φυσική» υπόσταση ως concept cars.

Ωστόσο την Πέμπτη (2/2) η Nissan έδωσε «σάρκα και οστά» στο concept car  Max-Out, ένα ηλεκτρικό διθέσιο roadster το οποίο είχε παρουσιάσει ψηφιακά τον Νοέμβριο του 2021, ως μέρος του οράματός της «Nissan Ambition 2030», τον «οδικό της χάρτη» για την ηλεκτροκίνηση.

Το convertible πρωτότυπο θα εκτεθεί στην εκδήλωση «Nissan Futures», η οποία θα διεξαχθεί στην κεντρική της «έδρα» στην Ιαπωνία από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου και θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία διαμορφώνει το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας και του καινοτόμου σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το Max-Out «ενσαρκώνει τη φιλοδοξία της Nissan να υποστηρίξει μεγαλύτερη πρόσβαση τόσο στη βιώσιμη όσο και στην καινοτόμο κινητικότητα».

Δημιουργημένο με βάση τη θεμελιώδη ιδέα «να είσαι ένα με το αυτοκίνητο», το διθέσιο cabrio Nissan Max-Out έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια απελευθερωτική αίσθηση ελευθερίας, παρέχοντας βελτιωμένη και δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Το Max-Out παρουσιάζει την καινοτομία της Nissan για την ανάπτυξη μιας μεγάλης ποικιλίας προηγμένων και εντυπωσιακών οχημάτων, με ξεκάθαρο όραμα για το πώς μπορούν να ωφελήσουν τόσο τα άτομα όσο και την κοινωνία.

Η εντελώς κλειστή εμπρός μάσκα δείχνει να λειτουργεί ως ψηφιακή οθόνη. Οι τροχοί του έχουν ένα στρογγυλό τρισδιάστατο μοτίβο, ενώ συνολικά το αμάξωμα έχει ένα ξεχωριστό στιλ με μακριές ρέουσες γραμμές και απαλές καμπύλες. Συνοδεύονται από ένα μινιμαλιστικό παρμπρίζ και ένα φωτιζόμενο πίσω πάνελ που μιμείται το μπροστινό.

Στο εσωτερικό, η φουτουριστική σχεδίαση συνεχίζεται, με δύο «κυματιστά» καθίσματα και μια μοκέτα που μοιάζει με οπτική ψευδαίσθηση. Κυριαρχεί η ευρεία ψηφιακή οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, που συνδυάζει το σύστημα infotainment και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το yoke τιμόνι.

Η Nissan δεν έδωσε καμία πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού πρωτότυπου, το κινητήριο σύνολο ή τις επιδόσεις του και ασφαλώς δεν γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή θα φτάσει σε επίπεδο παραγωγής ή αν απλά καταδεικνύει το μελλοντικό σχεδιαστικό της δρόμο.

Στο πλαίσιο της «Nissan Futures», θα διοργανωθούν αρκετές διαδραστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις σε πάνελ με ειδικούς, με στόχο τη διεξαγωγή ενός αμφίδρομου διαλόγου, που θα επιτρέψει στην εταιρεία να κατανοήσει καλύτερα τις ατομικές και κοινωνικές ανάγκες και να κινηθεί σε έναν ασφαλέστερο κόσμο χωρίς εκπομπές ρύπων.