Nissan Townstar Combi EV: Με περισσότερο χώρο για επιβάτες και οικογένειες (photos)


Η επιβατική έκδοση του Townstar, με 122 PS και αυτονομία έως 285 km, απευθύνεται σε όσους δίνουν βάση στην άνεση και τους χώρους.

  • 9/5/2023

Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη των παραγγελιών για το αμιγώς ηλεκτρικό Townstar Combi, την επιβατική έκδοση του Townstar, που είναι τώρα διαθέσιμο για επαγγελματίες αλλά και οικογένειες, οι οποίες θέτουν ως προτεραιότητα την άνεση και τους χώρους, σε συνδυασμό με τη βιώσιμη κινητικότητα.

Η νέα προσθήκη στην συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων οχημάτων της Nissan, δείχνει τη δέσμευση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ambition 2030, το μακροπρόθεσμο όραμά της για ενδυνάμωση της κινητικότητας και πέραν αυτού για έναν καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο.

Το ολοκαίνουργιο Townstar υπόσχεται ένα εντελώς νέο επίπεδο χρησιμότητας και πρακτικότητας. Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις που μεταφέρουν προσωπικό, για τουριστική εκμετάλλευση αλλά και για οικογενειακές περιπέτειες, η πενταθέσια έκδοση του Townstar EV Combi συνδυάζει τους άπλετους χώρους με την ικανότητα ρυμούλκησης των 1.500 κιλών.

Προσφέροντας υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και τις τελευταίες τεχνολογίες της Nissan, το επιβατικό μοντέλο διαθέτει δύο σειρές καθισμάτων, εκτεταμένο χώρο αποσκευών έως 2.500 λίτρα και συνολική αυτονομία έως και 285 χλμ. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί επίσης να μετακινηθεί προς τα εμπρός και προς τα πίσω, προκειμένου ο χώρος των αποσκευών να προσαρμοστεί στις εκάστοτε απαιτήσεις των χρηστών του.

Ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 122 PS τροφοδοτεί το Townstar EV Combi, αντλώντας ενέργεια από την μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 45 kWh. Αυτή η μπαταρία μπορεί να δεχθεί φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (11kW και 22kW) και χρειάζεται 90 λεπτά για να φορτιστεί από το 15% έως το 80%. Η μπαταρία δέχεται επίσης ταχεία φόρτιση DC (80kW), η οποία χρειάζεται μόλις 37 λεπτά για να φορτίσει την ίδια ποσότητα και είναι η ιδανική μέθοδος για όσους χρειάζονται μια μπαταρία φορτισμένη σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Η έκδοση με τον φορτιστή των 22 kW διαθέτει επίσης αντλία θερμότητας, η οποία προσφέρει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο θέρμανσης της καμπίνας, καθώς και σύστημα ψύξης μπαταρίας για βελτιστοποίηση της αντοχής της.

Φρέσκια εμφάνιση, ευέλικτο εσωτερικό

Σχεδιαστικά, το Townstar EV Combi διαθέτει φρέσκο στυλ, εμπνέοντας δυναμισμό. Σε αυτό συμβάλλει η γυαλιστερή μάσκα του με ένα κομψό σχέδιο Kumiko, το οποίο αντανακλά το ιαπωνικό DNA της Nissan.

Στο εσωτερικό, το Townstar EV Combi συνεχίζει να προσφέρει τεχνολογία αιχμής, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των επιβατών. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών βοηθά τον οδηγό να εστιάσει στις απαραίτητες πληροφορίες  και μειώνει την απόσπαση της προσοχής, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει ασύρματη φόρτιση για smartphone. Το τελευταίο μοντέλο της Nissan διαθέτει προαιρετικό διζωνικό σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενο παρμπρίζ, θερμαινόμενο τιμόνι, όπως και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, καθώς και αεραγωγούς πίσω για βελτιστοποίηση της άνεσης στην καμπίνα, για όλους τους επιβάτες.

Εξοπλισμένο για να είναι συμβατό με την εφαρμογή NissanConnect Services, το Townstar EV Combi διαθέτει μια σειρά λειτουργιών που προσφέρουν δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης στον κάτοχό του. Σε αυτές περιλαμβάνονται η λειτουργία Remote Climate Control, δίνοντας στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να προθερμάνουν ή να ψύξουν το αυτοκίνητό τους για άμεση άνεση τη στιγμή που θα επιβιβαστούν.

Ιδανικό για τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και για οικογενειακά ταξίδια, το Townstar EV Combi προσφέρει επίσης άφθονο χώρο για επιπλέον επιβάτες και επιπλέον αποσκευές, με έως και 49 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο μπροστινό και πίσω μέρος του οχήματος και τρία ξεχωριστά σημεία Isofix για παιδικά καθίσματα.

Διαθέτοντας ένα από τα μεγαλύτερα βάθη χώρου αποσκευών στην κατηγορία του, η μοναδική σχεδίαση των πίσω καθισμάτων του Townstar EV Passenger ενσωματώνει μια λειτουργία «ολίσθησης» της δεύτερης σειράς, που επιτρέπει αυξημένη χωρητικότητα στον χώρο των αποσκευών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα 850 λίτρα του χώρου αποσκευών μπορούν να αυξηθούν έως στα 2.500 λίτρα, με τα καθίσματα διπλωμένα! Με διαχωρισμό 60/40, τα δύο τμήματα των καθισμάτων μπορούν να μετακινηθούν ξεχωριστά, τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω, ενισχύοντας σημαντικά την ευελιξία του χώρου.

To Townstar EV Combi προσφέρει επίσης τη δυνατότητα χρήσης έξυπνων ραγών οροφής, με ενσωματωμένες εγκάρσιες ράβδους, που μπορούν να διπλωθούν όταν είναι απαραίτητο. Επιπλέον, αυτό  το σύστημα συμπληρώνεται μέσω ενός kit αποθήκευσης, που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τοποθετείται εύκολα στην περιοχή φόρτωσης και να αποθηκεύεται εκτός οχήματος, όταν απαιτείται.

Γενναιόδωρα εξοπλισμένο για ασφάλεια και άνεση

Εφοδιασμένο με την τεχνολογία ProPILOT Assist της Nissan, το Townstar EV Combi κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή από ποτέ, μέσω της υποστηρικτικής λειτουργικότητας στο φρενάρισμα, το τιμόνι και την επιτάχυνση. Το αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης μπορεί να ανιχνεύσει πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν στο δρόμο, ειδοποιώντας τον οδηγό και πατώντας τα φρένα, όταν είναι απαραίτητο, για να μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Το Townstar EV Combi είναι επίσης εξοπλισμένο με τo μοναδικό Intelligent Around View Monitor της Nissan, ιδανικό για στάθμευση σε στενούς χώρους. Το σύστημα εμφανίζει στον οδηγό μια σειρά από εικόνες των περιμετρικών καμερών, συμπεριλαμβανομένης μιας πανοραμικής θέασης, για να παρέχει την καλύτερη δυνατή επισκόπηση. Η τεχνολογία είναι επίσης σε θέση να ανιχνεύει κινούμενα αντικείμενα γύρω από το όχημα για να βοηθήσει στην πρόληψη ατυχημάτων κατά τους ελιγμούς.

Όπως και με την υπόλοιπη γκάμα LCVs της Nissan, το Townstar EV Combi συνοδεύεται από την κορυφαία εγγύηση 5 ετών ή 160.000 km, όπως και με 8 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία. Το νέο όχημα κατασκευάζεται πάνω στην κοινή πλατφόρμα CMF-C της Συμμαχίας, στο κέντρο για μικρά φορτηγά, στο Maubeuge της Γαλλίας.

H τιμή του Townstar EV Combi ξεκινά από τις 41.000€, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», καθώς και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.

«Στη Nissan, αναγνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις αλλά και οι οικογένειες εκτιμούν ένα αυτοκίνητο που προσφέρει άφθονο χώρο για να ανταπεξέλθουν στον πολυάσχολο τρόπο ζωής τους. Το Townstar EV Combi σχεδιάστηκε με γνώμονα αυτό. Αναγνωρίζουμε ότι η κατοχή ενός ευέλικτου οχήματος, ικανού να ανταποκριθεί σε ποικίλες απαιτήσεις, είναι ύψιστης σημασίας για τους πελάτες μας. Η τελευταία μας προσθήκη στη γκάμα των EVs θέτει τη χρησιμότητα και την πρακτικότητα στην πρώτη γραμμή, χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ και την άνεση που προσδοκούν οι αγοραστές. Συνεπώς, το Townstar EV Combi είναι η τελευταία απάντηση της Nissan στις δυναμικές ανάγκες των πελατών μας», δήλωσε ο Nicolas Tschann, Διευθυντής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) της Nissan Europe.