Ο Akio Toyoda μάς συστήνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Hilux


Η αποκάλυψη του Hilux Revo BEV έγινε στην Ταϊλάνδη, στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 60 ετών της Toyota στη χώρα.

  • 15/12/2022

Η Toyota έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς τον εξηλεκτρισμό ενός από τα πιο δημιφιλή μοντέλα της, το Hilux. Πριν από λίγες ώρες οι Ιάπωνες παρουσίασαν το πρωτότυπο Hilux Revo BEV που αποτελεί τη ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού pick-up, που αναμένεται να γίνει η βάση πάνω στην οποία θα «πατήσει» το μοντέλο οδεύοντας προς τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Η αποκάλυψη έγινε στην Ταϊλάνδη στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 60 ετών παρουσίας της Toyota στη χώρα. Δυστυχώς ο κατασκευαστής πέραν της εμφάνισης, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό, μονοκάμπινο Hilux.

Το σημείο που κάνει τη διαφορά είναι φυσικά η κλειστή μάσκα η οποία έχει αποχωριστεί τα ανοίγματα για την εισαγωγή αέρα που βλέπουμε στο μοντέλο με τον θερμικό κινητήρα και στέλνει απευθείας το μήνυμα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αμιγώς ηλεκτρικό pick-up.

Μαζί με το Hilux Revo BEV αποκαλύφθηκε ακόμα ένα πρωτότυπο pick-up, το IMV 0 Concept, που δείχνει να έχει βασιστεί πάνω στη σχεδιαστική φιλοσοφία του Compact Cruiser EV Concept.

Μπορεί τα δύο pick-up να ήταν τοποθετημένα δίπλα-δίπλα ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Akio Toyoda, αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς κόσμους, ικανοποιώντας διαφορετικές ανάγκες.

«Οι δύο προτάσεις αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικά φάσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, απευθύνονται σε διαφορετικούς πελάτες και καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Το ένα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει την κινητικότητά για όλους και το άλλο για να υποστηρίξει την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα για ένα καλύτερο περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο ισχυρός άντρας της Toyota.

Στην περίπτωση του ηλεκτρικού Hilux δεν υπήρξαν ανακοινώσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που θα το οδηγήσει στη γραμμή παραγωγής. Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως με βάση το μοντέλο που παρουσιάστηκε αυτή η στιγμή δεν πρέπει να απέχει πολύ.

Από την άλλη ο Toyoda δήλωσε πως το IMV 0 Concept έχει μπει στην τελική ευθεία για να το δούμε στους δρόμους, με την επίσημη αποκάλυψη να έρχεται μέσα στον επόμενο χρόνο.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η Toyota αποκάλυψε το Toyota Hilux με κυψέλες καυσίμου που αποτελεί ένα project για το οποίο οι Ιάπωνες έλαβαν οικονομική στήριξη από τη βρετανική κυβέρνηση.