Ο διάδοχος του Nissan GT-R θα «καίει» ρεύμα – Πότε αναμένεται η έλευσή του


Η Nissan εξηλεκτρίζει το GT-R για να το διατηρήσει στην γκάμα της, καθώς κάνει συνεχώς βήματα προς την πλήρη κατάργηση των θερμικών κινητήρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/12/2022

Το Nissan GT-R βρίσκεται στην κυκλοφορία από το 2007, δεν έχει πάψει όμως ποτέ να είναι επίκαιρο, και ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα των περισσότερων petrolheads. Η Nissan ετοιμάζεται να μπει στη νέα εποχή του εξηλεκτρισμού ακόμα πιο δυναμικά, εισάγοντας και το GT-R στην γκάμα EV της.

Ο Takao Katagiri, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Autocar, επιβεβαίωσε ότι ένα νέο ηλεκτρικό όχημα έρχεται από το τμήμα performance της εταιρείας, και πιο συγκεκριμένα από το τμήμα Nismo. Το νέο μοντέλο θα έχει τόσο ηλεκτρική όσο και υβριδική έκδοση, ενώ σύμφωνα με τον Katagiri θα έρθει και στην Ευρώπη.

«Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό όραμα στην Ευρώπη για τη Nissan. Είναι επικεντρωμένο γύρω από το συγκεκριμένο νέο αυτοκίνητο,» είπε ο Katagiri

«Η αγορά του Ην. Βασιλείου είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερη για εμάς, και ειδικά για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Οπότε, ένα πράγμα που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι απλά θα χρειαστεί να περιμένετε. Θα αποκαλύψουμε ένα πολύ συναρπαστικό μοντέλο για τη συγκεκριμένη αγορά, υπό τη σκέπη του τομέα Nismo.»

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, όμως ο CEO της ιαπωνικής μάρκας υπέδειξε ότι θα μπορούσε να καταφτάσει μέσα στην τρέχουσα δεκαετία. Αυτό δίνει στη Nissan ένα περιθώριο 8 ετών να παράγει το μοντέλο που θα αποτελέσει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα, χρόνος που είναι αρκετός για την τελειοποίηση του πρότζεκτ.

Η νέα έκδοση του GT-R θα είναι ενδεχομένως άμεσα συνδεδεμένη με τα σχέδια της Nissan για την παραγωγή μπαταριών στερεού τύπου, καθώς η εταιρεία έχει εξελίξει πολύ τις τεχνολογίες που θα πλαισιώσουν αυτό το εγχείρημα. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της θα βασιστούν σε αυτήν την τεχνολογία, η οποία θα αποτελέσει και το μέλλον της εταιρείας όσον αφορά αυτόν τον τομέα. 

Ο στόχος των Ιαπώνων για την παραγωγή και κυκλοφορία των οχημάτων με τις μπαταρίες στερεού τύπου είναι το 2028, γεγονός που τοποθετεί την ανακοίνωση του πλήρως ηλεκτρικού Nissan GT-R το 2029 ή το 2030. Βέβαια, η Nissan θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα πιο «παραδοσιακό» ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο για να παραμείνει στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας.