Ο Ken Block παρουσιάζει το Audi S1 Hoonitron των 1.400 PS (photos-video)


Ο Ken Block ετοιμάζει τη νέα γενιά επεισοδίων "Gymkhana" και μας συστήνει το ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron, το κόστος του οποίου λέγεται ότι αγγίζει τα 12.000.000€! 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HOONIGAN
  • 19/10/2022

Το νέο, ηλεκτρικό Hoonigan του Ken Block απέκτησε φρέσκια εμφάνιση για την επερχόμενη γενιά video Gymkhana, η οποία θα εξηλεκτριστεί και θα ονομάζεται 'Electrikhana'.

Σύμφωνα με τον Block, το όχημα έχει εμπνευστεί από το Audi Sport Quattro S1 Quattro, ενώ έχει κατασκευαστεί πλήρως από ανθρακόνημα.

Παρόλο που η Audi δεν αποκάλυψε το ακριβές κόστος του αυτοκινήτου, η Gymkhana αναφέρει ότι είναι το είναι πιο ακριβό αυτοκίνητο της μέχρι σήμερα, καθώς η τιμή του ξεπερνά τα 10-12 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το κόστος των προβολέων ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Η επιρροή από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού δε λείπει, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί μία αγωνιστική ανάρτηση Rally2 και οι μπαταρίες που φέρει είναι ίδιες με αυτές του Audi Q7, ενώ δύο ηλεκτροκινητήρες μονοθεσίου της 5ης σεζόν της Formula E έχουν τοποθετηθεί.

«Το θέμα είναι ότι, αν θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα κανονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα έπρεπε να επιλέξω σχέση, να το βάλω σε λειτουργία εκκίνησης, έπειτα σε λειτουργία σταδίου, να παραμείνω στη λειτουργία εκκίνησης για 4-5 sec για να ενεργοποιηθεί το τούρμπο και η ισχύς. Οπότε αυτή είναι μία μακρά διαδικασία. Μπορεί να χρειάζεται μόνο 5-10 sec συνολικά, όμως απαιτεί χρόνο. Εδώ, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά», δήλωσε ο Αμερικανός οδηγός αγώνων και συνέχισε:

«Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Ο έλεγχος του σπινιαρίσματος είναι ένα θέμα. Το θετικό είναι ότι στην εκκίνηση μπορώ απλά να το πατήσω στο τέρμα, ενώ αν ήμουν στην πρώτη ή στη δεύτερη σχέση η ταχύτητα θα περιοριζόταν στην αντίστοιχη σχέση».

Όσον αφορά την ισχύ του, το Hoonitron αποδίδει περίπου 1.400 PS και 3.000 Nm ροπής, όμως οι ακριβείς αριθμοί έχουν παραμείνει κρυφοί προς το παρόν. Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν στο ντεμπούτο του οχήματος στο νέο video 'Electrikhana'.

Η εμφάνιση του Audi S1 Hoonitron είναι εμπνευσμένη από την κληρονομιά και την ιστορία του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Audi, καθώς το κόκκινο, το γκρι, το μαύρο και το άσπρο δεσπόζουν πάνω στο αμάξωμά του, τιμώντας τα οχήματα της Audi στο WRC και το IMSA της περσινής χρονιάς.

Το όχημα θα κάνει το ντεμπούτο του στις 25 Οκτωβρίου, στο επόμενο επεισόδιο της σειράς video Gymkhana, το οποίο θα είναι το πρώτο εκ των video της νέας γενιάς η οποία θα αφορά EV.

Δείτε την παρουσίαση: