O Mat Watson μπήκε στο Speirling και έπαθε «ηλεκτροσόκ» - Έκανε το 0-100 km/h σε 1,4 sec.! (video)


Την ίδια στιγμή ο ηλεκτρικός πύραυλος των 1.000 PS κατάφερε να ολοκληρώσει το 400άρι σε μόλις 7,97 sec. Δείτε το εντυπωσιακό video. 

  • 16/12/2022

Η αλήθεια είναι ότι το McMurtry Speirling δεν το συναντάμε συχνά στην επικαιρότητα. Όταν όμως εμφανίζεται φροντίζει να κάνει... θόρυβο με τις ακραίες επιδόσεις του. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood όπου έκανε «σκόνη» τους μεγάλους κατασκευαστές, κατακτώντας την κορυφή με τα πιο γρήγορα μοντέλα της διοργάνωσης.

Εδώ και λίγες ώρες το hypercar έστρεψε ξανά τα βλέμματα επάνω του αφού τογνωστό κανάλι CarWow στο YouTubeκαι συγκεκριμένα ο παρουσιαστής Mat Watson, πήραν τον ηλεκτρικό... πύραυλο για μια εκτενές test drive που περιελάμβανε και τη μέτρηση των 0-100 km/h.

Τα πρώτα περάσματα έγιναν σε βρεγμένη πίστα ωστόσο ακόμα και έτσι οι χρόνοι που έγραψε ήταν κάτω από τα 2,5 sec., με τον Watson να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Την επόμενη μέρα οι Βρετανοί αποφάσισαν να βάλουν το αυτοκίνητο στη στεγνή πίστα του Silverstone και εκεί... έδωσε ρέστα αφού χρειάστηκε μόλις 1,4 sec. για να πιάσει από στάση τα 96 km/h ενώ για τα 161 km/h χρειάστηκε 2,63 sec! Όμως, το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι κάλυψε το 400άρι σε 7,97 sec.!

Η ιστορία του Speirling ξεκινά το 2016 όταν ο Sir David McMurtry ανέθεσε σε μια ομάδα πρώην μηχανικών της Formula 1 να κατασκευάσουν το απόλυτο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πλήρως ηλεκτρικό, συμπαγές όχημα, σχεδιασμένο γύρω από τον οδηγό.

Ο σκοπός του Speirling ήταν να δείξει τις ικανότητες των ηλεκτρικών μοντέλων στην πίστα, να επιταχύνει την ανάπτυξη των EV και να αναδείξει τη McMurtry Automotive ως καινοτόμο εταιρεία.

Το ηλεκτρικό μοντέλο τροφοδοτεί με ενέργεια ένα πακέτο μπαταριών 60 kWh που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την McMurtry Automotive χρησιμοποιώντας κυψέλες της Molicel. Το σύστημα υποστηρίζει φόρτιση DC έως και 200 kW και η ενέργεια περνάει σε δύο ηλεκτρoκινητήρες που γυρίζουν τους πίσω τροχούς και αποδίδουν συνδυαστικά 1.000 PS. Επίσης το Speirling εφοδιάζεται με ένα ζευγάρι ανεμιστήρων που το «κολλάνε» στο έδαφος παράγοντας 2.000 kg κάθετης δύναμης.

Δείτε τις ακραίες επιδόσεις του Speirling στο παρακάτω video…