O οδηγός ενός φλεγόμενου Tesla αναγκάστηκε να σπάσει το παράθυρο για να απεγκλωβιστεί (video)


Πάνω στον πανικό του ο κάτοχος του Tesla Model Y δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και έτσι επιστράτευσε τη δύναμη του για να βγει από τη γεμάτη καπνό καμπίνα.

  • 2/6/2022

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρας στο Βανκούβερ του Καναδά, με τον οδηγό να αναφέρει πως κάποια στιγμή και ενώ οδηγούσε το προσωπικό του Tesla Model Yτο αυτοκίνητο έχασε τη δύναμή του και άρχισε να βγάζει καπνούς.

Αμέσως προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα για να βγει ωστόσο διαπίστωσε πως αυτό δεν ήταν δυνατό αφού οι πόρτες είχαν κλειδώσει, ενώ ούτε τα παράθυρα λειτουργούσαν.  

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως πάνω στον πανικό του δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τον χειροκίνητο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και έτσι άρχισε να χτυπάει το τζάμι μέχρι που το έσπασε και μπόρεσε να απομακρυνθεί από το γεμάτο καπνό εσωτερικό. 

Δείτε το video από το σημείο που συνέβη το περιστατικό…

To κλείδωμα των θυρών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά τα τελευταία χρόνια με την άνοδο των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας, αφού έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου επιβάτες εγκλωβίστηκαν ακόμα και όταν έμειναν από μπαταρία.

Για αυτό τον λόγο οι κατασκευαστές έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση ενός χειροκίνητου μηχανισμού έκτακτης ανάγκης που ανοίγει τις πόρτες χωρίς να απαιτείται η παροχή ρεύματος.

Ωστόσο έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου οι οδηγοί δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι για αυτή τη λειτουργία ενώ κάποιοι άλλοι, παρόλο που την γνώριζαν, πάνω στον πανικό τα έχασαν και δεν τη χρησιμοποίησαν.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς φορείς που ασχολούνται με την οδική ασφάλεια να τονίζουν την αναγκαιότητα που υπάρχει ώστε οι οδηγοί να είναι ενήμεροι για τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστές των οχημάτων θα πρέπει να τον τοποθετούν σε σημείο που θα είναι εύκολα προσβάσιμος στους επιβάτες.

Συνεπώς ο επιβάτης του Tesla Model Yο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τις φλόγες, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κουμπί που βρίσκεται στα αριστερά του (όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία) και να μην βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του.