Ο Όμιλος VAG πλησιάζει περισσότερο την Tesla


Όπως δήλωσε ο κ. Herbert Diess, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VAG και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, ο γερμανικός όμιλος θα γίνει πιο ανταγωνιστικός έναντι της Tesla εντός του δεύτερου εξαμήνου της χρονιάς που διανύουμε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/6/2022

Η εκτίμηση του κ. Diess βασίζεται στην ανάλυση των δεδομένων που αναμένεται να ισχύσουν στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στο δεύτερο μισό του 2022, αλλά και στις επιμέρους συνθήκες που θα αφορούν τόσο στον Όμιλο VAG όσο και στην Tesla στο συγκεκριμένο το χρονικό διάστημα αλλά και πέραν αυτού.

Σύμφωνα με τον κ. Diess, η παραγωγική διαδικασία θα αρχίσει να εξομαλύνεται περισσότερο το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς θα αυξάνεται η τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας με ημιαγωγούς, συγκριτικά με πριν. Αυτό θα επιτρέψει στον γερμανικό Όμιλο να αυξήσει τον όγκο παραγωγής και των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων του, άρα και τις πωλήσεις αυτών.

Επίσης, επισήμανε το γεγονός ότι η Tesla αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα αφού έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην κατασκευή των δύο νέων εργοστασίων στη Γερμανία (Grünheide) και στις ΗΠΑ (Austin, Texas), όπως και για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων σε αυτό που έχει στη Σαγκάη (Κίνα).

Συγκεκριμένα, κατά διάρκεια συνάντησης εργασίας με στελέχη του Ομίλου VAG, ο κ. Diess δήλωσε: «Έχουμε αρχίσει να κερδίζουμε έδαφος περισσότερο από ποτέ (αναφορικά με τα ηλεκτρικά οχήματα). Ο Elon (Musk) πρέπει να ενισχύσει ταυτόχρονα δύο πολύπλοκα εργοστάσια στο Austin και στο Grünheide, όπως και να επεκτείνει τη γραμμή παραγωγής στη Σαγκάη. Αυτό θα του αφαιρέσει ισχύ».

Τέλος, το κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού Ομίλου δήλωσε ότι η Volkswagen θα αυξήσει τον όγκο παραγωγής και πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της τόσο στην αγορά της Γερμανίας όσο και της Κίνας. Αυτό θα της επιτρέψει να μειώσει τη διάφορά δυναμικότητας με την Tesla, με απώτερο στόχο να γίνει η VW η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο ως το 2025.